Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept: Jowar Roti (platbrood)

Het Bloeddrukdieet deel 1

Recept: Jowar Roti (platbrood)

Een gezond alternatief voor de gewone roti

Jowar, ook wel bekend als sorghum, is een gierst die rijk is aan mineralen, vezels, eiwitten en antioxidanten. Bovendien kan het hoge kaliumgehalte helpen de bloeddruk onder controle te houden. In vergelijking met je gewone tarweroti is deze meer bevredigend en voedzamer.

Jowar gierst wordt beschouwd als een van de gezondste beschikbare voedingsmiddelen. Dit graan staat, naast dat het de bloedruk onder controle kan houden, bekend om nog veel meer gezondheidsvoordelen, waaronder verbeterde spijsvertering, verhoogde immuniteit, verbeterde hartgezondheid, controle van de bloedsuikerspiegel, verbeterde huid en haar en gewichtsverlies!

Roti, een hoofdbestanddeel van Indiaas eten, wordt bij bijna elke Indiase maaltijd gegeten en er wordt gezegd dat het je gewicht verhoogt als het van tarwe wordt gemaakt. Dus als je je roti een gezonde draai wilt geven, dan hebben we hier een recept voor jowar roti!

Recept: Jowar Roti (platbrood)

Het vezel- en eiwitgehalte in jowar kan helpen om een gevoel van verzadiging op te wekken. Dit voorkomt dat je rare eetbuien krijgt.

Met zulke voordelen van jowar, laten we eens kijken hoe we deze heerlijke jowar roti met een combinatie van verschillende gezonde groenten kunnen maken.

Voor dit vegetarische jowar roti recept hebben we komkommer, wortel, ui, koriander, muntblaadjes, groene peper, zout en carambolezaad toegevoegd aan het jowarmeel en het tot een zacht deeg gekneed. Maak er vervolgens kleine, vezelige rotis van met dezelfde techniek die we volgen om makki roti te bereiden.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 30 min.

Voorbereiding 15 min.

Kooktijd 15 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Kom
  • Tawa of platte koekenpan

Ingrediënten

  • 1 kopje jowar meel
  • 1 theelepel zout
  • Halve theelepel Carambola zaadjes
  • Half kopje geraspte komkommer
  • Half kopje geraspte wortel
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte groene pepers
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • Halve eetlepel gehakte muntblaadjes
  • Lauwwarm water om te kneden

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom, behalve water.
  2. Meng alles droog.
  3. Giet nu langzaam water en kneed een zacht deeg.
  4. Dek de kom af met een deksel of kaasdoek en laat het deeg 15 minuten rusten.
  5. Maak kleine rondjes van het deeg ter grootte van een groot ei en druk ze met de hand plat om kleine roti’s te maken. Leg ze eventueel onder bakpapier om meer druk te kunnen genereren totdat ze een mooi ronde vorm krijgen van circa 15 cm.Je kunt jouw handen nat maken met wat water, aangezien er bij dit proces geen olie wordt gebruikt.
  6. Als de ronde roti’s eenmaal gemaakt zijn, rooster ze dan goed op een tawa. Zorg ervoor dat het gas op middelhoog vuur staat en dat beide zijden van de roti goed gaar zijn. Gebruik eventueel een klein beetje olie of ghee op de tawa voordat je de roti op de tawa legt.

Combineer veggie jowar roti met wrongel en wat augurk / salade en geniet.

Maak deze heerlijke en gezonde roti, en laat ons weten hoe je hem vond smaken.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt