Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Het Bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela

Het Bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela

Het Bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela

Moong dal, rijk aan vezels, kalium en ijzer, is een van de ideale desi-recepten om uit te proberen. Moong dal cheela is een traditioneel Indiaas ontbijt, in wezen een hartige pannenkoek bereid met pulp van moong dal, uien, pepers en andere ingrediënten.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 20 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 10 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Koekenpan of tawa
  • Kom

Ingrediënten

  • 200 gram moong dal
  • 4-5 stuks paneer (in blokjes gesneden)
  • 1 theelepel gemalen paneer gemengd met chaat masala
  • 1 theelepel paprika en kool, gesneden
  • 1/2 theelepel uien, gesneden
  • 1 theelepel cashewnoten
  • Zout naar smaak
  • Ghee (om te bakken)

Bereiding:

  1. Laat de moong dal een nacht weken en maal hem met wat zout tot een consistent stromend beslag.
  2. Verhit tawa en verdeel er wat beslag in een cirkelvormige beweging overheen.
  3. Voeg de cashewnoten en alle groenten toe.
  4. Doe er wat ghee op en draai het om en laat het een paar minuten koken.
  5. Serveer met muntchutney en zoete chutney.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt