18 Bizarre gerechten uit India
Als je denkt dat India het land is met heerlijke gerechten zoals biryani, Kebabs, curries en chutneys, zal je verrast zijn te weten dat hier evenveel van zijdewormpoppen wordt genoten als wij van stamppot en dat rotte aardappelen met evenveel respect worden behandeld als kaviaar. Bekijk enkele van de meest begeerde bizarre gerechten waar de mensen uit India graag van genieten.
1. Baby Shark Curry
Een zeldzaam en duur Goan gerecht gemaakt van kleine baby haaien.
2. Bhang Pakora
Cannabisbladeren worden gebruikt om dit een populair gerecht te maken. Het wordt vooral bereid bij het begin van de lente rond Shivratri en Holi.
3. Lamb’s Brain
Bheja vis broedsel of brain vis broedsel is populair in Hyderabad en Lucknow, hoewel het ook erg populair is in andere delen van het land.
4. Onion Ka Halwa
Gemaakt door uien in boter te bakken en vervolgens op langzaam vuur te koken met melk en suiker, het heeft een hemelse smaak.
5. Daulat ki Chaat
Wordt ook wel Gods eigen straatvoedsel genoemd, het is een verrukkelijk, schuimig roomdessert gemaakt door urenlang melk te kloppen op koude winternachten. Het wordt geserveerd met een topping van pistachenoten en mawa. Het is meestal verkrijgbaar op koude winterochtenden in de straten van Chandani Chowk in Delhi, omdat het meestal smelt als gevolg van de warmte naarmate de dag vordert.
6. Eri Polu
Gemaakt met poppen van zijderupsen, het is een exotisch gerecht van Assam.
7. Kikkerbilletjes
Het is een van de meest gewilde lekkernijen van de Lepcha’s van Sikkim.
8. Hondenvlees
Hondenvlees is enorm populair in Nagaland en Mizoram en er wordt gezegd dat het duurder is dan kippenvlees!
9. Haldi ka Halwa
Verkrijgbaar rond Makar sankranti in januari, deze heerlijke Halwa gemaakt van kurkuma wordt verondersteld kou te bestrijden en de immuniteit te versterken.
10. Khorisa
Het is een populair Assamees gerecht dat bestaat uit geraspte bamboescheuten en wordt gegeten in gefermenteerde, rauwe of gepekelde vorm.
11. Zwarte rijst
Ook bekend als magische rijst, het zit vol gezondheidsvoordelen en wordt gegeten in Manipur, Kerala en Noord-Benga.
12. Nahkham
Een gerecht uit de Garo-stam, het is een viscurry gemaakt met gedroogde en gezouten vis en gemengd met gedestilleerde as en groenten. Het gerecht heeft een vreselijke geur!
13. Phan Pyut
In delen van Oost-India zijn rotte aardappelen geliefd bij verschillende gemeenschappen. De aardappelen mogen in de aarde rotten. Daarna worden ze eruit gehaald, met kruiden behandeld en gegeten.
14. Red Ant Chutney
Bekend als Chaprah in Chhatisgarh, deze heerlijke, pittige chutney is een erg gewild gerecht bij de lokale stammen.
15. Benami Kheer
Wist je dat deze Kheer knoflook als hoofdingrediënt heeft! Geplette knoflook wordt urenlang gekookt in melk waardoor het een nootachtige smaak krijgt.
16. Sa-um Bur
Het is gefermenteerd varkensvet dat door de Zos wordt gegeten. Het varkensvet wordt opgeslagen, gefermenteerd en gebruikt voor kookdoeleinden.
17. Sorpotel
Een Goan-gerecht wordt gemaakt van slachtafval van varkensvlees, zoals de ingewanden en inwendige organen van een dier.
18. Ole Chutney
Suran of Ole, Chutney van Bihar is een populair bijgerecht. Het wordt over het algemeen gegeten met parantha’s.