Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Barnyard Millet kan een goede bron van ijzer zijn voor vegetariërs. Het is een bron van voedingsvezels en eiwitten en is glutenvrij. Het is voedsel met een lage glycemische index. Lees meer..
100% natuurlijk zonder toevoegingen
100% plantaardig
Gezond en laag in calorieën
Een bron van proteïne
Geschikt voor vegetarisch eten
Vegan
Glutenvrij
Barnyard Millet kan een goede bron van ijzer zijn voor vegetariërs. Het is een bron van voedingsvezels en eiwitten en is glutenvrij. Het is voedsel met een lage glycemische index. Door de langzame afgifte van glucose houdt het de bloedsuikerspiegel op peil.
Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Bovendien is gierst van nature glutenvrij.
Native Food produceert al haar producten uitsluitend met natuurlijke ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen, zonder toegevoegde kleuren, zonder smaakversterker. Proef het verschil.
Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:
Kleine millets: deze zijn gepeld omdat ze een onverteerbaar vliesje hebben.
Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.
Boerenerf gierst.
Energiewaarde / Calorieën: 1284 kJ/307 kcal
Vet: 2,2 gr
Waarvan verzadigd: 0 gr
Koolhydraten: 65 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: - gr
Proteïne: 6,2 gr
Zout: 0 gr
Natrium: - mgr
500 gr.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met tarwe, noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.
Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen