Barnyard Millet / Kuthiraivali - Geenaardappels.nl

€3,69
Toevoegen aan winkelwagen

Native Food Barnyard Millet / Kuthiraivali, 500 gr

Native Food Barnyard Millet / Kuthiraivali, 500 gr
Native Food Barnyard Millet / Kuthiraivali, 500 gr
€3,69 Incl. btw
Niet op voorraad

Barnyard Millet kan een goede bron van ijzer zijn voor vegetariërs. Het is een bron van voedingsvezels en eiwitten en is glutenvrij. Het is voedsel met een lage glycemische index. Lees meer..

Artikelnummer:
231970023


Keurmerk webwinkel
  • Achteraf betalen

    eerst ontvangen, dan betalen
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld vandaag verzonden
  • Gratis verzending

    vanaf € 49,-

Barnyard Millet / Kuthiraivali


Pearl Millet (parelgierst) 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Pearl Millet (parelgierst) 100% plantaardig
Pearl Millet (parelgierst) Gezond en laag in calorieën
Pearl Millet (parelgierst) Een bron van proteïne
Pearl Millet (parelgierst) Geschikt voor vegetarisch eten
Pearl Millet (parelgierst) Vegan
Kambu Pearl Millet (parelgierst) Glutenvrij

Barnyard Millet kan een goede bron van ijzer zijn voor vegetariërs. Het is een bron van voedingsvezels en eiwitten en is glutenvrij. Het is voedsel met een lage glycemische index. Door de langzame afgifte van glucose houdt het de bloedsuikerspiegel op peil.

Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Bovendien is gierst van nature glutenvrij.

Native Food produceert al haar producten uitsluitend met natuurlijke ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen, zonder toegevoegde kleuren, zonder smaakversterker. Proef het verschil.

Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:

Kleine millets: deze zijn gepeld omdat ze een onverteerbaar vliesje hebben.

  • Foxtail millet (en), trosgierst of vogelgierst (nl), Setaria italica (L), thinai / korralu / navane / kang / rala (India)
  • Kodo millet (en), kodogierst (nl), Paspalum scrobiculatum (L), varagu / kodra / arikelu / harka (India)
  • Little millet (en), kutkigierst (nl), Panicum sumatrense (L), samai / kutki / saamai / samalu / sama / chama (India)
  • Barnyard millet / cockspur / Japanese millet (en), Japanse gierst / Europese hanenpoot (nl), Echinochloa crus-galli (L), kudiraivali / kuthiraivali / jhangora / odalu / oodalu / kodisama, bhagar, varai (India)

Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.

  • Proso millet / common millet / broom corn millet / hog millet / white millet (en), pluimgierst / gele gierst / goudgierst of in Nederland kortweg “gierst” genoemd, Panicum miliaceum (L)
  • Pearl millet (en), parelgierst (nl), Pennisetum glaucum (L), bajra / bajri / sajje / kambu / cambu / sajjalu (India)
  • Finger millet (en), vingergierst (nl), Eleusine coracana (L), ragi / kelvaragu / nachani / mandwa (India)


Ingrediënten

Boerenerf gierst.

Voedingswaarde per 100 gr

Energiewaarde / Calorieën: 1284 kJ/307 kcal
Vet: 2,2 gr
Waarvan verzadigd: 0 gr
Koolhydraten: 65 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: - gr
Proteïne: 6,2 gr
Zout: 0 gr
Natrium: - mgr

Verpakking

500 gr.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met tarwe, noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Bewaaradvies

In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.


Gebruik

Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.

 

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Gerelateerde producten

Glutenvrij

Native Food Great Millet / Cholam (grote gierst), 500 gr

Great Millet vermindert de kans op hartaandoeningen en zelfs..
€3,69
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-