Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak Lees meer..
100% natuurlijk zonder toevoegingen
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak dan bij geraffineerd tafelzout. Himalaya zout is een steenzout en wordt gewonnen uit de regio Punjab in Pakistan.
Het grootste verschil tussen Himalaya zout en tafelzout
Het is belangrijk om te weten dat zout en natrium niet hetzelfde is. Zout bestaat namelijk uit twee delen, natrium en chloride. Dit houd in dat zout 2,5 keer zo zwaar is als natrium. Je ziet altijd op verpakkingen staan hoeveel natrium er in een product zit, houdt er dan rekening mee dat de hoeveelheid zout dan 2,5 keer zoveel is. In Keltisch zeezout of Himalaya zout zit 90% natriumchloride en in tafelzout 99.9%. Bij Keltisch zeezout en Himalaya zout wordt de rest ingevuld door gezonde mineralen. Tafelzout daar in tegen is jodium en een antiklontenmiddel toegevoegd. Het is een geraffineerd product wat betekend dat alle goede stoffen eruit zijn door het verwerkingsproces.
Zout.
500 gr.
In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.
Omdat dit zout naar ei smaakt wordt het veel gebruikt in veganistische en Ayurvedische gerechten. Je gebruikt het gewoon als zout in allerlei warme en koude gerechten zoals bijvoorbeeld pickles, chutneys, raita’s, deeghapjes, salades of koude drankjes, op popcorn of naan.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen