Het Bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela
Moong dal, rijk aan vezels, kalium en ijzer, is een van de ideale desi-recepten om uit te proberen. Moong dal cheela is een traditioneel Indiaas ontbijt, in wezen een hartige pannenkoek bereid met pulp van moong dal, uien, pepers en andere ingrediënten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Type gerecht: ontbijt, bijgerecht
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gram moong dal
- 4-5 stuks paneer (in blokjes gesneden)
- 1 theelepel gemalen paneer gemengd met chaat masala
- 1 theelepel paprika en kool, gesneden
- 1/2 theelepel uien, gesneden
- 1 theelepel cashewnoten
- Zout naar smaak
- Ghee (om te bakken)
Bereiding:
- Laat de moong dal een nacht weken en maal hem met wat zout tot een consistent stromend beslag.
- Verhit tawa en verdeel er wat beslag in een cirkelvormige beweging overheen.
- Voeg de cashewnoten en alle groenten toe.
- Doe er wat ghee op en draai het om en laat het een paar minuten koken.
- Serveer met muntchutney en zoete chutney.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...