Het bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela - Geenaardappels.nl

Het Bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela

Het Bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela

Het Bloeddrukdieet 4: Moong Dal Cheela

Moong dal, rijk aan vezels, kalium en ijzer, is een van de ideale desi-recepten om uit te proberen. Moong dal cheela is een traditioneel Indiaas ontbijt, in wezen een hartige pannenkoek bereid met pulp van moong dal, uien, pepers en andere ingrediënten.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Type gerecht: ontbijt, bijgerecht

Benodigdheden:

  • Koekenpan of tawa
  • Kom

Ingrediënten:

  • 200 gram moong dal
  • 4-5 stuks paneer (in blokjes gesneden)
  • 1 theelepel gemalen paneer gemengd met chaat masala
  • 1 theelepel paprika en kool, gesneden
  • 1/2 theelepel uien, gesneden
  • 1 theelepel cashewnoten
  • Zout naar smaak
  • Ghee (om te bakken)

Bereiding:

  1. Laat de moong dal een nacht weken en maal hem met wat zout tot een consistent stromend beslag.
  2. Verhit tawa en verdeel er wat beslag in een cirkelvormige beweging overheen.
  3. Voeg de cashewnoten en alle groenten toe.
  4. Doe er wat ghee op en draai het om en laat het een paar minuten koken.
  5. Serveer met muntchutney en zoete chutney.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-