Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Pearl Millet of parelgierst is het kleine, gele of witte korreltje (de kleur van de vliesjes kan variëren van wit, rood, geel, bruin tot zwart) van een graansoort die duizenden jaren geleden al door mensen werd gegeten. Lees meer..
100% natuurlijk zonder toevoegingen
100% plantaardig
Gezond en laag in calorieën
Een bron van proteïne
Geschikt voor vegetarisch eten
Gepolijst
Pearl Millet of parelgierst is het kleine, gele of witte korreltje van een graansoort die duizenden jaren geleden al door mensen werd gegeten.
Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Bovendien is gierst van nature glutenvrij.
Jay Brand parelgierst is erg gezond, zeer voedzaam en kan ons gewicht verminderen. Jay Brand parelgierst is niet kleverig en zit boordevol vitaminen en mineralen.
Het is ook rijk aan eiwitten en vezels. Omdat het rijk is aan vezels, helpt het bij het afvallen, omdat het ons langer een vol gevoel geeft.
Het is een gezond alternatief voor rijst.
Parelgierst.
Energiewaarde Calorieën: 1470 kJ/351 kcal
Vet: 3,3 g
Waarvan verzadigd: 0 g
Koolhydraten: 72,9 g
Waarvan suikers: 0 g
Vezels: 6 g
Proteïne: 11 g
Zout: 0 g
Natrium: - mg
500 g.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met tarwe, noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.
Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken.
Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken.
Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat.
Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.
Koken:
Roosteren:
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen