Bereiding:
- Combineer de gist, suiker en water in een klein schaaltje.
- Even roeren en een paar minuten laten rusten.
- Vervolgens de olie, yoghurt en ei toevoegen en goed doorroeren.
- Doe in een andere schaal 1 kop bloem en meng dit met het zout.
- Voeg vervolgens de mix uit het andere schaaltje toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Ga door met het toevoegen van bloem, een halve kop per keer, tot je het geheel niet langer met een lepel kunt roeren.
- Vanaf dat punt haal je het deeg uit de kom en leg je dit op een, licht met bloem bestoven, oppervlak.
- Kneed het deeg en voeg, indien nodig, bloem toe om te voorkomen dat het deeg plakkerig wordt. Het deeg moet soepel en zacht zijn. Zorg ervoor dat je niet teveel bloem toevoegt anders kan het deeg droog en stijf worden.
- Leg een handdoek over het deeg en laat het rijzen, ongeveer een uur.
- Na het rijzen van het deeg verdeel je het in 8 gelijke delen en maak je van elk deel een kleine ronde bal.
- Verhit een pan (anti aanbak) op middelhoog vuur.
- Rol elke bal uit tot een ovaal (bestrijk het deeg met gesmolten ghee, optioneel) en plaats deze in de hete pan.
- Bak het brood goudbruin en wanneer er bubbels ontstaan draai je het om en bak je ook de andere zijde goudbruin.
- Leg het gebakken naanbrood op een schaal en bedek deze met een handdoek om het lekker warm en zacht te houden.
Tip:
Combineer de naan met heerlijke curry’s.