Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Indian Dhal Curry

Indian Dhal Curry

Dahl Curry is een Indiaas gerecht wat wordt bereid met linzen (peulvruchten) in combinatie met typisch Indiase kruiden. Het is een heerlijk vegetarisch bijgerecht wat goed samengaat met rijst, naanbrood en raita.

Voor deze Dahl curry kun je rode of gele linzen gebruiken. Beide keren wordt de curry zeer smakelijk. Dit eenvoudig bijgerecht is snel te bereiden.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 20 min.

Voorbereiding 0 min.

Kooktijd 20 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Braadpan
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 250 g linzen
  • 1 theelepel zout
  • ¾ theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 gesneden ui
  • 1 theelepel knoflook/gember paste
  • 2 gesneden tomaat
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 theelepels garam masala

Bereiding

  1. Laat de linzen eventueel een nacht weken.
  2. Kook deze met 1 theelepel zout, ¾ theelepel kurkuma en 1 theelepel chilipoeder in een kookpan.
  3. Bak in de braadpan de ui samen met de knoflook/gember paste.
  4. Wanneer de ui zacht wordt voeg de gesneden tomaat erbij.
  5. Kook dit tot de tomaat zacht is.
  6. Doe de gekookte linzen erbij samen met 2 theelepels garam masala.
  7. Laat alles lekker 10 minuten pruttelen totdat het een beetje ingekookt is.

 

Tip:

In plaats van de kokosmelk kan er ook gekozen worden voor yoghurt.
Combineer de curry met rijst of naanbrood.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Indian Dhal Curry