Indicatie voedingswaarden per portie
Energie: 1865,26 kJ / 445,51 Kcal
Eiwit: 11,67 g
Koolhydraten: 93,08 g
Waarvan suikers: 22,72 g
Vet: 3,04 g
Waarvan verzadigd: 1,83 g
Vezels: 5,78 g
Natrium: 404,92 mg
Zout: 1,01 g
Bereiding
- Spoel de rijst en week de rijst circa 30 minuten in water.
- Snij de uien en groene pepers fijn en bewaar ze apart.
- Maal de zwarte peperkorrels tot een grof poeder in een vijzel.
- Plet de knoflookteentjes en bewaar ze opzij.
- Breng 1 deel rijst met 1½ deel water aan de kook.
- Laat dit hierna circa 12 minuten door sudderen met het deksel op de pan.
- Verhit een pan met olie.
- Voeg mosterdzaad toe en als het knalt, voeg het venkelzaad toe.
- Als het begint te sissen, voeg je urid dal en gebroken hele droge rode pepers toe en bak dit tot het dal goud van kleur wordt.
- Voeg de geplette knoflook toe en bak dit tot het van kleur verandert.
- Voeg nu de gehakte ui, groene pepers, kurkumapoeder en curryblaadjes toe en fruit dit tot de uien doorschijnend worden.
- Voeg nu bloemkoolroosjes, zout en de zwarte peperpoeder toe en meng alles goed.
- Dek de pan af met een deksel, laat een kleine opening open en laat het 3 tot 5 minuten op laag vuur sudderen.
- Haal de rijst van het vuur zodra het meeste water is geabsorbeerd.
- Laat het 5 minuten rusten met de deksel op de pan.
- Haal de pan met bloemkool van het vuur, roer nogmaals en serveer de peper bloemkool heet met rijst.
Tips
- Je kunt de bereidingstijd van de rijst verkorten door gebruik te maken van de voorgekookte versie van de Ponni rijst. Voorspoelen en weken is niet nodig en de kooktijd bedraagt hierbij circa 10 minuten.
- Verhit de bloemkool niet te lang, ze moeten hun vorm behouden en knapperig zijn.
- Zorg ervoor dat de stukken hapklare en kleine stukjes zijn, aangezien het langer duurt om grotere brokken te verhitten en tijdens het verhitten zacht en drassig worden.
- Voeg tijdens het koken geen water toe en laat de bloemkool in eigen vocht koken. Door water toe te voegen, worden de roosjes zacht en drassig.