Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 220 kcal
- Eiwitten: 12 g
- Koolhydraten: 35 g
- Vetten: 3 g
Stap 1: Mungbonen weken en malen
- Was de mungbonen en laat ze 6 uur (of een nacht) in water weken.
- Giet het water af en maal de mungbonen samen met de rijst, groene chilipepers, komijnzaad, zout en water tot een glad beslag.
- Het beslag moet een iets dikke, maar vloeibare consistentie hebben.
Stap 2: Pesarattu bakken
- Verhit een koekenpan of dosa-tawa op middelhoog vuur en vet licht in met olie.
- Giet een pollepel beslag in het midden van de pan en spreid het in een dunne cirkel uit met de achterkant van de lepel.
- Bestrooi met fijngesneden ui, gember, koriander en groene chili.
- Besprenkel een paar druppels olie langs de randen en bak tot de onderkant goudbruin wordt.
- Draai voorzichtig om en bak de andere kant kort.
- Haal uit de pan en serveer warm.
Serveertips
Pesarattu wordt traditioneel geserveerd met:
- Kokoschutney – Voor een romige en verfrissende smaak.
- Gemberchutney – Een pittige dip die perfect past bij de hartige pannenkoek.
- Upma (gekruide griesmeelpap) – In sommige regio’s wordt het gecombineerd met upma voor een vullende maaltijd.
Probeer dit gezonde en voedzame gerecht zelf en geniet van een authentieke Zuid-Indiase ontbijtklassieker!