Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept Pesarattu

Recept Pesarattu

Recept Pesarattu

Pesarattu – Hartige Zuid-Indiase Mungbonenpannenkoek

Pesarattu is een heerlijke en voedzame pannenkoek uit de Andhra Pradesh-keuken, gemaakt van gemalen groene mungbonen en kruiden. Dit glutenvrije gerecht is een geweldige bron van eiwitten en vezels en wordt vaak geserveerd met kokoschutney of pittige gemberchutney.

cooking time preparation food period cookCreated with Sketch.

Totale kooktijd 380 min.

Voorbereiding 360 min.

Kooktijd 20 min.

cooking time preparation food period cookCreated with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Koekenpan of dosa-tawa
  • Blender of vijzel
  • Spatel
  • Kooklepel

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 1 kop groene mungbonen
  • 1 eetlepel rijst (optioneel, voor extra knapperigheid)
  • 2 groene chilipepers, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 kopje water (of meer indien nodig)

Voor de topping

  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1/2 theelepel geraspte gember
  • 2 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 1 theelepel gehakte groene chili (optioneel)
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 220 kcal
  • Eiwitten: 12 g
  • Koolhydraten: 35 g
  • Vetten: 3 g

Stap 1: Mungbonen weken en malen

  1. Was de mungbonen en laat ze 6 uur (of een nacht) in water weken.
  2. Giet het water af en maal de mungbonen samen met de rijst, groene chilipepers, komijnzaad, zout en water tot een glad beslag.
  3. Het beslag moet een iets dikke, maar vloeibare consistentie hebben.

Stap 2: Pesarattu bakken

  1. Verhit een koekenpan of dosa-tawa op middelhoog vuur en vet licht in met olie.
  2. Giet een pollepel beslag in het midden van de pan en spreid het in een dunne cirkel uit met de achterkant van de lepel.
  3. Bestrooi met fijngesneden ui, gember, koriander en groene chili.
  4. Besprenkel een paar druppels olie langs de randen en bak tot de onderkant goudbruin wordt.
  5. Draai voorzichtig om en bak de andere kant kort.
  6. Haal uit de pan en serveer warm.

Serveertips

Pesarattu wordt traditioneel geserveerd met:

  • Kokoschutney – Voor een romige en verfrissende smaak.
  • Gemberchutney – Een pittige dip die perfect past bij de hartige pannenkoek.
  • Upma (gekruide griesmeelpap) – In sommige regio’s wordt het gecombineerd met upma voor een vullende maaltijd.

Probeer dit gezonde en voedzame gerecht zelf en geniet van een authentieke Zuid-Indiase ontbijtklassieker!

Laat de eerste reactie achter

De waardering van www.geenaardappels.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 95 reviews.

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept Pesarattu