Indicatie voedingswaarden per portie:
Energie: 399,4 kJ / 95,4 Kcal
Eiwit: 3,28 g
Koolhydraten: 19,86 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 0,12 g
Waarvan verzadigd: 0,05 g
Vezels: 0,98 g
Natrium: 316,85 mg
Zout: 0,8 g
Bereiding:
- Week de rode linzen in ca. 250 ml water.
- Voeg de Rava Dosa Mix en het water bij elkaar en mix het beslag goed door elkaar.
- Zet dit voor ca. 5 tot 10 minuten opzij.
- Kook de rode linzen 10 minuten in de snelkookpan en zet dit apart.
- Voeg aan de Rava Dosa mix nog de gesneden ui, groene chili en currybladeren toe en laat dit nog enkele minuten inwerken.
- Verhit olie in een kadai of pan en voeg de mosterd en enkele currybladeren toe.
- Voeg de bereide groenten toe.
- Laat dit 1 minuut doorbakken en voeg hierna de gesneden tomaten
- Laat dit door sudderen totdat tomaat bijna een puree vormt en voeg dan de tamerinde paste toe.
- Voeg de Sambar poeder en de gekookte linzen toe en kook dit door totdat het een egale puree vormt.
- Zet in de tussentijd de dosa tawa of koenpan op het vuur en smeer deze in met een beetje olie.
- Giet een volle soeplepel van de Rava Dosa mix in de pan en bak de dosa’s totdat deze knapperig de goudbruin gebakken zijn.
- Voeg aan de sambar zout naar smaak toe.
- Voeg hier als laatste de korianderblaadjes toe.
- Serveer de warme Rava Dosa met de warme Sambar apart in een kom.
Tips:
- Als alternatief kan de dosa worden gevuld met aardappelen, uien en mosterdzaadjes.
- Het gerecht wordt vaak gegarneerd met geraspte kokos en gehakte koriander.