Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 450 kcal
- Eiwitten: 35 g
- Koolhydraten: 15 g
- Vetten: 28 g
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de Chettinad-masala
- Verhit een droge koekenpan en rooster het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, zwarte peperkorrels, gedroogde rode pepers, kruidnagels, kaneelstokje, kardemom en steranijs tot ze aromatisch zijn.
- Voeg de geraspte kokos toe en rooster kort tot deze lichtbruin kleurt.
- Maal de geroosterde specerijen tot een fijn poeder met een vijzel of blender. Zet apart.
Stap 2: Bereid de curry
- Verhit olie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de kerrieblaadjes en fijngesneden ui toe. Bak tot de ui goudbruin is.
- Voeg de gemberpasta en knoflook toe en bak 1 minuut tot de rauwe geur verdwijnt.
- Doe de tomaten erbij en bak tot ze zacht worden.
- Voeg de bereide Chettinad-masala, kurkumapoeder, chilipoeder en zout toe. Meng goed.
- Voeg de kipstukken toe en bak ze 5 minuten mee, zodat de kruiden goed intrekken.
- Giet een kopje water erbij, breng aan de kook en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur tot de kip gaar is.
- Garneer met verse koriander en serveer warm.
Serveertips
Chettinad Chicken Curry wordt traditioneel geserveerd met:
- Gestoomde rijst
- Dosa of idiyappam (rijstnoedels)
- Chapati of parotta
Geniet van deze kruidige en authentieke Zuid-Indiase curry!