Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept Authentieke Chettinad Chicken Curry

Recept Authentieke Chettinad Chicken Curry

Recept Authentieke Chettinad Chicken Curry

Pittige Zuid-Indiase Kipcurry

Chettinad Chicken Curry is een smaakvolle en kruidige kipcurry afkomstig uit Tamil Nadu, Zuid-India. Dit gerecht staat bekend om zijn rijke specerijenmix en diepe smaken. Perfect voor liefhebbers van kruidige en hartige gerechten!

cooking time preparation food period cookCreated with Sketch.

Totale kooktijd 60 min.

Voorbereiding 20 min.

Kooktijd 40 min.

cooking time preparation food period cookCreated with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Koekenpan of wok
  • Vijzel of blender
  • Snijplank en mes
  • Kooklepel
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 gedroogde rode pepers
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 groene kardemompeulen
  • 1 steranijs
  • 1 tl maanzaad (optioneel)
  • 2 el geraspte kokos

Voor de curry

  • 500 g kippenbouten of kippendijen (zonder bot, in stukken gesneden)
  • 2 el olie (bij voorkeur kokosolie)
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el gemberpasta
  • 10 kerrieblaadjes
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl rode chilipoeder (aanpassen naar smaak)
  • 1 tl zout (of naar smaak)
  • 1 kopje water
  • Verse koriander voor garnering

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 35 g
  • Koolhydraten: 15 g
  • Vetten: 28 g

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de Chettinad-masala

  1. Verhit een droge koekenpan en rooster het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, zwarte peperkorrels, gedroogde rode pepers, kruidnagels, kaneelstokje, kardemom en steranijs tot ze aromatisch zijn.
  2. Voeg de geraspte kokos toe en rooster kort tot deze lichtbruin kleurt.
  3. Maal de geroosterde specerijen tot een fijn poeder met een vijzel of blender. Zet apart.

Stap 2: Bereid de curry

  1. Verhit olie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de kerrieblaadjes en fijngesneden ui toe. Bak tot de ui goudbruin is.
  2. Voeg de gemberpasta en knoflook toe en bak 1 minuut tot de rauwe geur verdwijnt.
  3. Doe de tomaten erbij en bak tot ze zacht worden.
  4. Voeg de bereide Chettinad-masala, kurkumapoeder, chilipoeder en zout toe. Meng goed.
  5. Voeg de kipstukken toe en bak ze 5 minuten mee, zodat de kruiden goed intrekken.
  6. Giet een kopje water erbij, breng aan de kook en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur tot de kip gaar is.
  7. Garneer met verse koriander en serveer warm.

Serveertips

Chettinad Chicken Curry wordt traditioneel geserveerd met:

  • Gestoomde rijst
  • Dosa of idiyappam (rijstnoedels)
  • Chapati of parotta

Geniet van deze kruidige en authentieke Zuid-Indiase curry!

Laat de eerste reactie achter

De waardering van www.geenaardappels.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 94 reviews.

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept Authentieke Chettinad Chicken Curry