Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept: Pav Bhaji

Recept: Pav Bhaji

Pav bhaji is een populaire straatsnack afkomstig uit de Indiase deelstaat Maharashtra. Het bestaat uit een groentecurry die typisch wordt geserveerd met een zacht broodje dat bekend staat als pav. Het gerecht werd in de jaren 1850 uitgevonden als een avondmaaltijd door straatverkopers die het bereidden met alle overgebleven groenten van de dag, die vervolgens werden gepureerd en gecombineerd met kruiden en ghee boter.

Oorspronkelijk was het een snelle en gemakkelijke maaltijd voor de arbeiders van de textielfabrieken in Mumbai, maar tegenwoordig is het een favoriete straatsnack die ook in sommige restaurants in Mumbai wordt geserveerd. Er zijn veel varianten van de basis pav bhaji, met toegevoegde kaas, paneer, champignons, bakbananen en zelfs gedroogd fruit in de smaakvolle currymix.

Voor dit gerecht maken wij gebruik van de kant en klare mix van Aachi: de Pav Bhaji Masala. In deze kruidenmix zijn alle noodzakelijke kruiden, geheel uitgebalanceerd, aanwezig.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 25 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 15 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Grote koekenpan/hapjespan

Ingrediënten

  • 5 theelepels sesamolie
  • 30 g gezouten boter
  • 2 middelgrote (100 g) gehakte uien
  • 2 grote (125 g) gehakte paprika
  • 2 eetlepels gember/knoflook paste
  • 5 gehakte tomaten
  • 3 eetlepels Aachi Pav Bhaji Masala
  • 250 g aardappelpuree
  • 125 g erwten
  • 150 ml water
  • Zout

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 1448,9 kJ / 346,06 Kcal
Eiwit: 11,14 g
Koolhydraten: 35,6 g
Waarvan suikers: 8,75 g
Vet: 15,69 g
Waarvan verzadigd: 3,46 g
Vezels: 9,7 g
Natrium: 272 mg
Zout: 0,68 g

 

Bereiding

  1. Voeg 5 theelepels olie en 30 g gezouten boter in de koekenpan.
  2. Voeg de gehakte ui en paprika toe en bak dit 2 minuten.
  3. Voeg 2 theelepels Aachi gember/knoflook paste toe.
  4. Roer dit goed door om de smaak van de paste los te laten komen.
  5. Voeg de tomaten toe en kook deze tot ze beginnen op te lossen.
  6. Voeg 3 eetlepels Aachi Pav Bhaji Masala toe.
  7. Bak dit 1 minuut door.
  8. Voeg de gekookte aardappelpuree met de erwten toe.
  9. Laat dit 1 minuut doorbakken.
  10. Voeg 150 ml water toe en laat dit vervolgens 2 minuten koken.
  11. Voeg zout naar smaak toe.
  12. Serveer dit met brood naar keuze.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept: Pav Bhaji