Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 2

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 2

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 2

In dit drieluik bespreken wij de komende weken enkele Zuid Indiase recepten.

De Zuid-Indiase keuken biedt een aantal heerlijke recepten voor kippensoep – uniek voor elke staat in Zuid-India en perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.

Zuid-India is een paradijs voor alle fijnproevers die er zijn. De geur van knapperige dosa’s, vada’s, sponsachtige idlis, het geluid van sputterende mosterdzaadjes in aromatische kokosolie, de smaak van gloeiend hete sambar gemaakt met verse en voedzame groenten en peulvruchten. Zuid-Indiaas eten is ongetwijfeld een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Hoewel deze keuken bekend staat om al deze alomtegenwoordige delicatessen, is het veel meer dan dat. Het biedt ook een aantal heerlijke recepten voor kippensoep – uniek voor elke staat in Zuid-India en zijn perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Ja, je hebt ons gehoord! Recepten zoals Chettinad-soep uit Tamil Nadu, Kozhi rasam uit Kerala en meer. Dus nu is het tijd om deze recepten te leren en ze thuis uit te proberen.

In dit tweede deel maken wij een kipstoofpot:

Een ander zo’n zielsverzachtend Zuid-Indiaas recept op basis van kip is kipstoofpot. Net als kippensoep, is dit stoofpotrecept in feite een licht maar pittig en waterig gerecht gemaakt met gekookte kip, groenten, wat kruiden en kokosmelk. Je kunt het ook combineren met appams (een rijstpannenkoek) om van een gezonde maaltijd te genieten.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 80 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 70 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Braadpan
  • Kookpan
  • Kom
  • Wok (kadhai)

Ingrediënten

Voor de Kip Stoofpot:

  • 1/2 kg Kip
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 2 groene pepers
  • 1 el gember-knoflookpasta
  • 2 tomaten, gehakt
  • 2 aardappelen (in blokjes)
  • Kokosmelk- 1e en 2e extract van 1 kokosnoot
  • Zout
  • Peper
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander, klein

 

Voor de appam:

  • 1 kop rijst, geweekt
  • 3 eetlepels kokosnoot, geraspt
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel rijst (gekookt)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker

Voor de Kip Stoofpot:

  • 1/2 kg Kip
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 2 groene pepers
  • 1 el gember-knoflookpasta
  • 2 tomaten, gehakt
  • 2 aardappelen (in blokjes)
  • Kokosmelk- 1e en 2e extract van 1 kokosnoot
  • Zout
  • Peper
  • 1 citroen
  • 1 bosje koriander, klein

 

Voor de appam:

  • 1 kop rijst, geweekt
  • 3 eetlepels kokosnoot, geraspt
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel rijst (gekookt)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel 3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 2