In dit laatste deel van het drieluik bespreken wij de laatste van enkele Zuid Indiase recepten.
De Zuid-Indiase keuken biedt een aantal heerlijke recepten voor kippensoep – uniek voor elke staat in Zuid-India en perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.
Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.
Zuid-India is een paradijs voor alle fijnproevers die er zijn. De geur van knapperige dosa’s, vada’s, sponsachtige idlis, het geluid van sputterende mosterdzaadjes in aromatische kokosolie, de smaak van gloeiend hete sambar gemaakt met verse en voedzame groenten en peulvruchten. Zuid-Indiaas eten is ongetwijfeld een echte traktatie voor de smaakpapillen.
Hoewel deze keuken bekend staat om al deze alomtegenwoordige delicatessen, is het veel meer dan dat. Het biedt ook een aantal heerlijke recepten voor kippensoep – uniek voor elke staat in Zuid-India en zijn perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.
Ja, je hebt ons gehoord! Recepten zoals Chettinad-soep uit Tamil Nadu, Kozhi rasam uit Kerala en meer. Dus nu is het tijd om deze recepten te leren en ze thuis uit te proberen.
In dit derde deel maken wij Mulligatawny-soep met kip:
Dit recept is een Anglo-Indiase bewerking van een Tamil-soep Milagu Thanni. ‘Milagu’ betekent peper en ‘Thanni’ betekent water. Deze soep is gemaakt met vurige smaken van chilipeper en geen zwarte peper. Het bevat meestal vlees, linzen of rijst, kurkuma en enkele andere kruiden.