Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 3

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 3

3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 3

In dit laatste deel van het drieluik bespreken wij de laatste van enkele Zuid Indiase recepten.

De Zuid-Indiase keuken biedt een aantal heerlijke recepten voor kippensoep – uniek voor elke staat in Zuid-India en perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Deze recepten voor kippensoep zijn makkelijk te maken en ook perfect voor de winter.

Zuid-India is een paradijs voor alle fijnproevers die er zijn. De geur van knapperige dosa’s, vada’s, sponsachtige idlis, het geluid van sputterende mosterdzaadjes in aromatische kokosolie, de smaak van gloeiend hete sambar gemaakt met verse en voedzame groenten en peulvruchten. Zuid-Indiaas eten is ongetwijfeld een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Hoewel deze keuken bekend staat om al deze alomtegenwoordige delicatessen, is het veel meer dan dat. Het biedt ook een aantal heerlijke recepten voor kippensoep – uniek voor elke staat in Zuid-India en zijn perfect om jezelf warm te houden tijdens dit pittige winterseizoen.

Ja, je hebt ons gehoord! Recepten zoals Chettinad-soep uit Tamil Nadu, Kozhi rasam uit Kerala en meer. Dus nu is het tijd om deze recepten te leren en ze thuis uit te proberen.

In dit derde deel maken wij Mulligatawny-soep met kip:

Dit recept is een Anglo-Indiase bewerking van een Tamil-soep Milagu Thanni. ‘Milagu’ betekent peper en ‘Thanni’ betekent water. Deze soep is gemaakt met vurige smaken van chilipeper en geen zwarte peper. Het bevat meestal vlees, linzen of rijst, kurkuma en enkele andere kruiden.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 70 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 60 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Kookpan
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 150 gram gespleten rode linzen
  • 1 liter kippenbouillon
  • Een snufje kurkuma
  • 1 in blokjes gesneden aardappel
  • 1 eetlepel knoflookpasta
  • 1 eetlepel gemberpasta
  • 200 gram kippenborst zonder been
  • 3 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • Chilipoeder naar smaak
  • 2 eetlepel citroensap
  • Gehakte koriander

Bereiding:

  1. Linzen in bouillon 30 minuten laten sudderen met kurkuma.
  2. De aardappel in de pan doen en 20 minuten laten sudderen.
  3. De soep pureren en goed op smaak brengen.
  4. Bestrooi de in blokjes gesneden kip met zout en peper.
  5. Verhit olie in een pan en voeg gemberpasta, knoflookpasta en koriander- en chilipoeder toe.
  6. Voeg de kip toe en roerbak twee minuten voordat je de gepureerde soep toevoegt.
  7. Aanscherpen met citroensap en garneren met koriander.

 

Bron: food.ndtv.com

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel 3 Zuid-Indiase Kippensoep Recepten Deel 3