Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

5 Zuid Indiase Ei Recepten: 3 Bagara Ei Masala

5 Zuid Indiase Ei Recepten: 3 Bagara Ei Masala

5 Zuid Indiase Ei Recepten: 3 Bagara Ei Masala

India is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire regionale keukens die veelzijdig en uitgebreid zijn tot in de kern.

Je kunt de onmiddellijke verschuiving van levendige kleuren en smaken zien als we van de ene regio naar de andere gaan, met verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten.

Terwijl Noord-Indiaas eten een samensmelting is van gedurfde kruiden, heeft de Zuid-Indiase keuken een pikant tintje met een vleugje aromatische zaden, kokosolie en nog veel meer. Over de Zuid-Indiase keuken gesproken, deze is gediversifieerd, met voortreffelijke gerechten uit Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Karnataka en Andhra Pradesh.

Van Chettinad-recepten tot Bagara-recepten, Zuid-India staat bekend om zowel niet-vegetarische als vegetarische gerechten. Maar wist je dat het ook een grote verscheidenheid aan eiergerechten heeft?

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld. In dit blog bespreken wij het derde recept:

Bagara Ei Masala

Gekookte eieren gedompeld in een pittige jus, dit gerecht helpt je om binnen enkele minuten een gezonde maaltijd samen te stellen. Combineer het met gestoomde rijst of gewone chapati’s, muntchutney en geniet ervan! Hier is het recept voor jou.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 14 min.

Voorbereiding 12 min.

Kooktijd 2 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Koekenpan
  • Kom
  • Braadpan

Ingrediënten

  • 4 Gekookte Eieren
  • 4 theelepels Geroosterde Pinda’s
  • 2 theelepels Sesamzaad
  • 1 kopje Kokosnoot (Geraspt)
  • 1 theelepel Komijnzaad
  • 1/2 theelepel Fenegriekzaad
  • 2 Droge Rode pepers
  • 2 theelepels Knoflook Paste
  • 4 Kerrieblaadjes
  • 2 Groene pepers
  • 1 theelepel Koriander Poeder
  • 1 theelepel Garam Masala
  • 1 theelepel Tamarinde paste
  • Zout naar smaak
  • 2 theelepels Olie
  • 1 kopje water

Bereiding:

  1. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de gekookte eieren 2 minuten.
  2. Haal de pan van het vuur en zet deze apart.
  3. Maal de pinda’s, sesamzaadjes, kokos met een beetje water tot een fijne pasta en houd het apart.
  4. Verhit olie in een pan.
  5. Voeg een voor een komijnzaad, fenegriekzaad, kerrieblaadjes, droge rode pepers, knoflookpaste en groene pepers toe.
  6. Bak dit een minuutje.
  7. Voeg nu de voorbereide pasta van kokosnoot, pinda’s en sesam toe.
  8. Bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
  9. Voeg kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en eventueel zout toe en bak dit gedurende 3-4 minuten.
  10. Voeg water toe en meng alles goed.
  11. Voeg dan de eieren en de tamarinde paste toe.
  12. Voeg als laatste de garam masala poeder toe en meng alles goed.
  13. Serveer het heet met gestoomde rijst en een kom raita.

 

Bron: food.ndtv.com

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel 5 Zuid Indiase Ei Recepten: 3 Bagara Ei Masala