Bereiding
- Laat de geschilde aardappelen even weken in koud water met wat zout.
- Verhit een pan of wok op gemiddeld vuur.
- Doe de olie in de pan en bak/frituur de aardappeltjes tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.
- Zet ze dan apart.
- Verhit olie in een andere pan en voeg alle specerijen toe; knoflook, gember, peperkorrels, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, rode chilliepoeder en de garam masala.
- Bak het geheel even kort aan en doe er een klein beetje water bij zodat het niet aanbakt. Laat het 1-2 minuten pruttelen en haal dan de pan van het vuur zodat het kan afkoelen.
- Daarna pureer je dit mengsel in de blender tot een pasta.
- Doe de pasta terug in de pan en laat het op gemiddeld vuur 5-10 minuten pruttelen.
- Voeg vervolgens de gepureerde tomaten toe. Doe het deksel op de pan en laat het 10 minuten sudderen.
- Voeg de yoghurt toe en roer het geheel goed door.
- Daarna voeg je zout naar smaak toe en vervolgens doe je de gebakken aardappeltjes in de saus.
- Roer het goed zodat alle aardappeltjes met saus zijn bedekt.
- Voeg een beetje water toe en laat het 5-10 minuten zachtjes doorkoken zodat er een mooie dikke saus ontstaat en de aardappeltjes goed gaar zijn.
- Garneer het geheel met verse koriander.
Tip
Dum Aloo is ook in combinatie met rijst, naan, roti of bijvoorbeeld paratha.