Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept Andhra Chilli Chicken

Recept Andhra Chilli Chicken

Recept Andhra Chilli Chicken

Als je een niet-vegetariër bent, lijdt het geen twijfel dat je graag kip eet! De sappige, knapperige en smakelijke stukjes kip zijn gewoonweg onweerstaanbaar. Bovendien kunnen we in ons land gemakkelijk verschillende kiprecepten vinden.

Dus, als je ook zin hebt in zo’n specialiteit, dan bieden we je hier een recept voor heerlijke Andhra-chili-kip! Andhra Pradesh staat bekend om zijn handgemaakte kruidencombinatie die voor een uitbarsting van explosie zorgt.

En deze vurige smaak van Andhra is inderdaad ook aanwezig in het recept van chili-kip. Dit authentieke gerecht zit vol rijke specerijen, kruiden en cashewnoten en is gemakkelijk thuis te maken.

De Andhra chili-kip heeft veel variaties en kan worden gekookt met kokosnootmelk of melk. Dit snelle, heerlijke en eenvoudige kiprecept is binnen een uur klaar en ziet er voortreffelijk uit op elk etentje. Laten we dus, zonder verder te wachten, eens kijken naar het recept van Andhra Chilli Chicken.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 55 min.

Voorbereiding 20 min.

Kooktijd 35 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Wok

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 laurierblad
  • 3 groene kardemom
  • 3 kruidnagels
  • 1 klein kaneelstokje
  • 1 ui, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel gember-knoflookpasta
  • 1/2 kg kip (in hapklare stukjes gesneden)
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout naar smaak
  • 2 kopjes water
  • 2 groene pepers (spleet)
  • Handvol curryblaadjes
  • 2 theelepels rode chilipoeder
  • 2 eetlepels cashewnoten – maanzaadpasta (week 15 cashewnoten en 1 eetlepel maanzaad een uur in een kopje melk. Maal het tot een pasta.)
  • 2 theelepels kipmasala
  • 2 theelepels kasoori methi (fenegriekblad)
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • Voor het garneren: gesneden korianderblaadjes

Bereiding van Andhra Chili kip:

  1. Voeg in een wok geraffineerde olie toe.
  2. Voeg een laurierblad, groene kardemom, kruidnagel, kaneel toe. Laat ze het aroma vrijgeven.
  3. Voeg nu uien toe. Bak tot ze goudbruin zijn en voeg dan de gember-knoflookpasta toe.
  4. Meng en voeg de stukjes kip toe. Bak totdat ze een beetje beginnen te kleuren.
  5. Voeg nu de kurkuma en het zout toe.
  6. Voeg water toe en roer alles door.
  7. Voeg de groene chilipeper en de curryblaadjes toe.
  8. Laat de curry sudderen.
  9. Voeg het rode chilipoeder, de cashewnoot-maanzaadpasta, kipmasala, kasoori methi, garam masala en dhaniyapoeder toe.
  10. Meng dit goed en laat de curry sudderen tot de kip gaar is. Voeg indien nodig meer water toe.
  11. Garneer met korianderblaadjes en serveer met gestoomde rijst.

 

Geniet van deze heerlijke Andhra Peperkip met rijst of parotta voor een onvergetelijke smaakervaring! Dit pittige gerecht zal je smaakpapillen prikkelen en je zult er zeker van genieten tijdens je avondsnack-momenten. Smakelijk eten!

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept Andhra Chilli Chicken