Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept: Boerenkool Stamppot met Indiase Kruiden

Recept Boerenkool Stamppot met Indiase Kruiden

Recept: Boerenkool Stamppot met Indiase Kruiden

Een romige boerenkoolstamppot op smaak gebracht met Indiase kruiden zoals komijn, kurkuma en garam masala. Dit gerecht kan vegetarisch worden gemaakt of worden aangevuld met kip of worst naar keuze.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 50 min.

Voorbereiding 15 min.

Kooktijd 35 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Grote kookpan
  • Kooklepel
  • Aardappelstamper
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

  • Basis ingrediënten:
    • 800 g aardappelen, geschild en in stukken gesneden
    • 300 g verse boerenkool, fijngehakt
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
    • 200 ml melk of kokosmelk (vegetarische optie) voor een romige stamppot
    • 1 eetlepel olie of boter (voor bakken)
  • Kruiden en specerijen:
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1 theelepel kurkumapoeder
    • 1 eetlepel garam masala
    • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, naar smaak)
    • Zout en peper naar smaak
  • Optionele toevoeging (niet-vegetarisch):
    • 100 gram kipfiletblokjes of 1 rookworst, in plakjes
  • Garnering:
    • Verse korianderblaadjes

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 360 kcal (vegetarisch) / 420 kcal (met kip of rookworst)
  • Eiwitten: 10 g (vegetarisch) / 18 g (met kip of rookworst)
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 45 g
  • Vezels: 8 g

 

Bereiding

  1. Aardappelen koken: Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten van het koken de boerenkool toe en laat deze meekoken. Giet af en zet apart.
  2. Kruiden fruiten: Verhit de olie of boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en bak kort tot het begint te geuren. Voeg dan de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig is.
  3. Kip of worst (niet-vegetarische optie): Voeg de kipfiletblokjes of plakjes rookworst toe en bak tot de kip gaar is of de worst lichtbruin. Voor de vegetarische optie sla je deze stap over.
  4. Specerijen toevoegen: Voeg kurkuma, garam masala en chilipoeder toe en bak kort mee. Voeg de kokosmelk of melk toe en roer goed door.
  5. Stamppot maken: Voeg de gekookte aardappelen en boerenkool toe aan de pan met de kruiden en kokosmelk. Stamp alles grof, zodat er nog wat textuur overblijft. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren: Garneer met verse korianderblaadjes en serveer warm met naan of een partje citroen voor een frisse toets.

 

Geniet van deze hartige en kruidige stamppot!

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept: Boerenkool Stamppot met Indiase Kruiden