Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept Erwtensoep met Indiase Specerijen

Recept Erwtensoep met Indiase Specerijen

Recept Erwtensoep met Indiase Specerijen

Deze erwtensoep met een Indiase twist combineert de rijke smaak van traditionele snert met verwarmende kruiden zoals kurkuma, gember, en komijnzaad. Ideaal voor een koude winterdag!

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 60 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 50 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Grote soeppan
  • Kooklepel
  • Mes en snijplank
  • Vergiet

Ingrediënten

  • Basis ingrediënten:
    • 300 gram spliterwten, goed afgespoeld
    • 1 liter water (of groente-/kippenbouillon voor meer smaak)
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
    • 2 middelgrote wortels, in kleine blokjes
    • 1 prei, in ringen gesneden
    • 1 laurierblad
  • Specerijen:
    • 1 theelepel kurkumapoeder
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1/2 theelepel korianderpoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, naar smaak)
    • Zout en peper naar smaak
  • Extra ingrediënten (niet-vegetarische optie):
    • 100 gram  gerookte spekblokjes of rookworst in stukjes
  • Garnering:
    • Verse korianderblaadjes
    • Limoenpartjes voor extra frisheid

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320 kcal (vegetarisch) / 380 kcal (met spek of rookworst)
  • Eiwitten: 18 g
  • Vetten: 7 g (vegetarisch) / 14 g (met spek of rookworst)
  • Koolhydraten: 45 g
  • Vezels: 15 g

 

Bereiding

  1. Spliterwten koken: Doe de spliterwten samen met water (of bouillon) en het laurierblad in een grote pan en breng aan de kook. Laat de erwten 30 minuten zachtjes koken.
  2. Basis bereiden: Verhit een eetlepel olie in een aparte pan en voeg het komijnzaad toe. Bak kort tot het begint te geuren, en voeg dan de ui, knoflook en gember toe. Bak tot de ui glazig is.
  3. Groenten en specerijen toevoegen: Voeg de wortels, prei, kurkuma, korianderpoeder en chilipoeder toe aan de uienmix en bak enkele minuten.
  4. Soep combineren: Doe het uien- en groentemengsel bij de soep. Roer goed door en laat nog 15-20 minuten zachtjes koken, tot de erwten volledig zacht zijn en de soep dikker wordt. Voeg indien nodig extra water of bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
  5. Rookworst of spekblokjes (niet-vegetarische optie): Voeg de rookworst of spekblokjes toe in de laatste 10 minuten van het kookproces.
  6. Serveren: Breng de soep op smaak met zout en peper, en garneer met verse koriander en een partje limoen.

 

Geniet van deze hartverwarmende, kruidige erwtensoep!

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept Erwtensoep met Indiase Specerijen