Indicatie voedingswaarden per portie
Energie: 615,95 kJ / 427 Kcal
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 17 g
Waarvan suikers: 6 g
Vet: 27 g
Waarvan verzadigd: 10 g
Vezels: 4 g
Natrium: 132 mg
Zout: 0,33 g
Bereiding
- Hak de ui, knoflook, gember en groene pepers samen in een keukenmachine.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het mengsel tot het zeer geurig wordt.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin begint te worden, roer het geheel door om eventuele klonten te voorkomen.
- Voeg de kruiden toe en bak het 1 minuut.
- Voeg de tomaten toe en breng het aan de kook.
- Laat het 1 minuut koken.
- Roer dan de yoghurt, wat zout en een flinke hoeveelheid zwarte peper erdoor.
- Voeg eventueel een scheutje water toe en kook het mengsel dan 30 minuten.
- Voeg de erwten toe en kook het 5 minuten door.
- Roer dan de koriander erdoor.
- Serveer de Keema met Indiase broden of poppadums, chutney en nog wat yoghurt.
Tip
- Voeg eventueel meer groene peper toe voor een meer pittiger gerecht.
- Probeer eens te variëren met en heel blik tomatenblokjes of met 200 g yoghurt.