Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept: Keema

Recept: Keema

Keema is een stoofpot die meestal wordt bereid als curry met ingrediënten zoals gehakt lamsvlees of geitenvlees, groene erwten, aardappelen, gember, chili, uien, ghee, knoflook en garam masala kruiden. De naam van het gerecht betekent gehakt in Urdu. Hoewel keema het populairst is in Noord-India, Pakistan en Bangladesh, geloven sommigen dat het gerecht Perzische oorsprong heeft.

Keema wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, vergezeld van harde broodjes of naan en andere platbroden. Het kan ook worden gebruikt als een vulling voor samosa’s en parathas.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 50 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 40 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Blender
  • Diepe koekenpan of hapjespan met deksel

Ingrediënten

  • 1 gesneden ui
  • 2 gesneden knoflook teentjes
  • Stukje gember van 4 cm, geraspt
  • 2 groene pepers
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 3 eetlepels olie
  • 500 g lamsgehakt
  • 2 eetlepels garam masala
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ blik tomatenblokjes (de rest kun je invriezen), of gebruik 2 middelgrote verse tomaten
  • 2 eetlepels natuurlijke yoghurt
  • 200 g diepvrieserwten of gekookte verse erwten
  • 1 klein bosje koriander, gehakt

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 615,95 kJ / 427 Kcal
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 17 g
Waarvan suikers: 6 g
Vet: 27 g
Waarvan verzadigd: 10 g
Vezels: 4 g
Natrium: 132 mg
Zout: 0,33 g

Bereiding

  1. Hak de ui, knoflook, gember en groene pepers samen in een keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het mengsel tot het zeer geurig wordt.
  3. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin begint te worden, roer het geheel door om eventuele klonten te voorkomen.
  4. Voeg de kruiden toe en bak het 1 minuut.
  5. Voeg de tomaten toe en breng het aan de kook.
  6. Laat het 1 minuut koken.
  7. Roer dan de yoghurt, wat zout en een flinke hoeveelheid zwarte peper erdoor.
  8. Voeg eventueel een scheutje water toe en kook het mengsel dan 30 minuten.
  9. Voeg de erwten toe en kook het 5 minuten door.
  10. Roer dan de koriander erdoor.
  11. Serveer de Keema met Indiase broden of poppadums, chutney en nog wat yoghurt.

 

Tip

  • Voeg eventueel meer groene peper toe voor een meer pittiger gerecht.
  • Probeer eens te variëren met en heel blik tomatenblokjes of met 200 g yoghurt.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept: Keema