Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept: Vegetarische Biryani

Recept: Vegetarische Biryani

Recept: Vegetarische Biryani

Van oorsprong komt het gerecht Biryani uit de Noord India, maar in Zuid India hebben ze dit gerecht overgenomen met dien verstande dat de oorspronkelijke Basmati rijst is vervangen door de Sona Masuri rijst, welke daar meer voor handen is. Het bijkomende voordeel is dat de Sona Masuri rijst minder zetmeel bevat dan de Basmati rijst. Tevens is de rijst sterk en rijk aan vezels. Het is hierdoor gezonder en makkelijker verteerbaar.

Het gerecht kan eventueel ook met lams- of schapenvlees of met kip worden bereid. Wij gebruiken echter in deze vegetarische variant alleen groenten.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 50 min.

Voorbereiding 20 min.

Kooktijd 30 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Rijstkoker

Ingrediënten

  • 200 g olie
  • 200 g gesneden ui
  • 100 g vegan yoghurt
  • 3 gesneden tomaten
  • 1 eetlepel gember en knoflook paste
  • 50 g Biryani Masala
  • 300 g verse groenten naar keuze (erwten met wortelen, groene bonen, bloemkool en paprika)
  • 800 ml water
  • 500 g Sona Masuri rijst

Indicatie voedingswaarden per portie:

Energie: 615,95 kJ / 147,22 Kcal
Eiwit: 5,19 g
Koolhydraten: 25,96 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 2,51 g
Waarvan verzadigd: 0,97 g
Vezels: 1,97 g
Natrium: 467,73 mg
Zout: 1,17 g

Bereiding:

  1. Spoel de rijst en laat het gedurende 20 a 30 minuten weken in water.
  2. Fruit de gesneden ui in de rijstkoker met de olie.
  3. Voeg de tomaten, vegan yoghurt en de gember en knoflook paste toe.
  4. Voeg de Biryani Masala en de groenten toe en laat dit gedurende 10 minuten mee fruiten.
  5. Voeg hierna het water en de rijst toe.
  6. Laat dit gedurende 12 minuten koken totdat het water is verbruikt.
  7. Voeg tussentijds zout, koriander- en/of muntblaadjes naar smaak toe.
  8. Laat het geheel enkele minuten rusten en serveer het hierna warm op.

 

Tips:

  • Mais, champignon en radijsjes zijn andere opties als groente.
  • Gebruik eventueel een yoghurtsaus als dip bij het gerecht.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept: Vegetarische Biryani