Indicatie voedingswaarden per portie:
Energie: 615,95 kJ / 147,22 Kcal
Eiwit: 5,19 g
Koolhydraten: 25,96 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 2,51 g
Waarvan verzadigd: 0,97 g
Vezels: 1,97 g
Natrium: 467,73 mg
Zout: 1,17 g
Bereiding:
- Spoel de rijst en laat het gedurende 20 a 30 minuten weken in water.
- Fruit de gesneden ui in de rijstkoker met de olie.
- Voeg de tomaten, vegan yoghurt en de gember en knoflook paste toe.
- Voeg de Biryani Masala en de groenten toe en laat dit gedurende 10 minuten mee fruiten.
- Voeg hierna het water en de rijst toe.
- Laat dit gedurende 12 minuten koken totdat het water is verbruikt.
- Voeg tussentijds zout, koriander- en/of muntblaadjes naar smaak toe.
- Laat het geheel enkele minuten rusten en serveer het hierna warm op.
Tips:
- Mais, champignon en radijsjes zijn andere opties als groente.
- Gebruik eventueel een yoghurtsaus als dip bij het gerecht.