Indicatie voedingswaarden per portie
Energie: 4035,75 kJ / 987,13 Kcal
Eiwit: 11,62 g
Koolhydraten: 114,69 g
Waarvan suikers: 26,08 g
Vet: 53,56 g
Waarvan verzadigd: 8,30 g
Vezels: 5,2 g
Natrium: 404,92 mg
Zout: 1,01 g
Bereiding
- Spoel de rijst en laat het gedurende 20 a 30 minuten weken in water.
- Kook de rijst gedurende 6 minuten halfgaar in voldoende water, giet het water af en zet de rijst apart.
- Doe de olie een de koekenpan en fruit de gesneden ui goudbruin.
- Haal de helft van de ui uit de pan en houdt deze apart.
- Voeg de gesneden tomaat toe en fruit deze totdat de tomaat zacht en papperig wordt.
- Voeg de gesneden wortel, aardappel met een snufje zout toe.
- Laat dit 5 minuten koken.
- Voeg de Special Bombay Biryani Masala toe.
- Fruit alles totdat de aroma’s van de kruiden vrijkomen.
- Voeg de yoghurt toe en bak dit totdat de olie vrijkomt.
- Voeg nu de gesneden verse groenten toe.
- Kook dit gedurende 1 minuten en roer alles goed door.
- Voeg nu een kop water toe en laat alles nog 5 minuten doorkoken totdat alle groenten halfgaar zijn.
- Schep 1 kom met uit de pan zet dit apart.
- Voeg 2 eetlepels gehakte koriander toe aan de resterende jus met groenten.
- Verdeel nu 2/3 deel van de halfgekookte rijst evenredig over de jus met groenten in de pan.
- Voeg hierover heen de jus met groenten welke je net in de kom hebt geschept.
- Voeg het laatste deel van de rijst toe aan de pan en verdeel dit evenredig.
- Verdeel hier bovenop 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes met 2 eetlepels munt en de resterende gebakken ui.
- Dek de pan af met aluminiumfolie en plaats het deksel op de pan.
- Laat alles door sudderen voor circa 6 a 8 minuten totdat de rijst volledig gaar is.
- Serveer de Special Bombay Biryani warm op.
Tips
- Mais, champignon en radijsjes zijn andere opties als groente.
- Gebruik eventueel een yoghurtsaus (raita) als dip bij het gerecht.
- Voeg stukjes pruim toe voor het verrijken van de smaak.