Bereiding
- Doe 2 eetlepels olie in de pan en voeg de grof gesneden uien toe en deze bak je even kort aan.
- Voeg hier vervolgens 2 grof gesneden tomaten toe.
- Verwarm dit ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Haal de ui en de tomaat uit de pan en laat dit even afkoelen.
- Mix daarna de ui en tomaat in een keukenmachine tot een pasta.
- Doe opnieuw olie in de pan en bak de pasta/mix 2 tot 3 minuten.
- Voeg vervolgens de 3 eetlepels vers geraspte knoflook/gember toe.
- Doe het vlees erbij en bak dit 5 tot 8 minuten.
- Voeg nu de volgende kruiden toe:
1/2 eetlepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel korianderpoeder
2-3 eetlepels (naar smaak) gemalen zwarte peper - Voeg vervolgens water toe (et vlees moet geheel onder water staan).
- Voeg zout naar smaak toe.
- Laat dit even een aantal minuten koken.
- Als laatste doe je een stukje kaneel en de 2 laurierbladeren in de curry.
- Doe het deksel op de pan en laat het lekker sudderen.
Hoe langer het opstaat hoe malser het vlees wordt. Wanneer de saus wat is ingedikt is je curry klaar!
Hier vind je het recept van zelfgemaakt naanbrood!
Hier vind je het recept met de linzen!