Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Vegan Recept: Chana Dal Dhokla

Vegan Recept: Chana Dal Dhokla

Vegan Recept: Chana Dal Dhokla

Maak een heerlijke zachte en pluizige chana dal dhokla met een aromatische tempering. Afgewerkt met kokos.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 45 min.

Voorbereiding 15 min.

Kooktijd 30 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Stomer
  • Bakvorm
  • 2x Kom
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 250 Gram Channa dal (gesplitste Bengaalse kikkererwten)
  • 50 ml Yoghurt
  • SuikerVoor het temperen:
  • 20 ml olie
  • 5 gram mosterdzaad
  • 3 gram rode pepers
  • 2 gram asafoetida
  • 20 ml water
  • 5 ml citroensap
  • Zout
  • 10 gram groene pepers, fijngesneden
  • 20 gram korianderblaadjes, fijngesneden
  • 10 gram gember, fijngesneden
  • 10 gram kurkuma
  • 3 gram baksodaOm te garneren:
  • Kokos, geraspt
  • Korianderblaadjes, fijngesneden

Voorbereiding:

  1. Week de linzen minimaal 2 uur in water en meng ze met de yoghurt tot de consistentie van pannenkoekenbeslag.
  2. Meng de suiker erdoor en laat op een warme plaats een nacht fermenteren.
  3. Meng in een andere kom de baksoda met olie en laat dit op een koele plaats staan.

Bereiding:

  1. Meng de overige ingrediënten door het beslag nadat het is gefermenteerd.
  2. Vet een vorm of een ander geschikte bak in en plaats het in een stomer.
  3. Voeg de baksoda toe aan het beslag en meng goed tot het licht en luchtig is.
  4. Giet het beslag onmiddellijk in de voorbereide vorm.
  5. Dek het af en stoom het gedurende 20 minuten.
  6. Verwijderen, afkoelen en in blokjes snijden.
  7. Verhit olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe, voeg bij het knetteren de rest van de temperingrediënten toe.
  8. Giet dit vervolgens over de dhokla blokjes.
  9. Garneer met geraspte kokos en korianderblaadjes.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Vegan Recept: Chana Dal Dhokla