Voorbereiding:
- Week de linzen minimaal 2 uur in water en meng ze met de yoghurt tot de consistentie van pannenkoekenbeslag.
- Meng de suiker erdoor en laat op een warme plaats een nacht fermenteren.
- Meng in een andere kom de baksoda met olie en laat dit op een koele plaats staan.
Bereiding:
- Meng de overige ingrediënten door het beslag nadat het is gefermenteerd.
- Vet een vorm of een ander geschikte bak in en plaats het in een stomer.
- Voeg de baksoda toe aan het beslag en meng goed tot het licht en luchtig is.
- Giet het beslag onmiddellijk in de voorbereide vorm.
- Dek het af en stoom het gedurende 20 minuten.
- Verwijderen, afkoelen en in blokjes snijden.
- Verhit olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe, voeg bij het knetteren de rest van de temperingrediënten toe.
- Giet dit vervolgens over de dhokla blokjes.
- Garneer met geraspte kokos en korianderblaadjes.