Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Vegan Recept: Dal Farra

Vegan Recept: Dal Farra

Vegan Recept: Dal Farra

Als je dol bent op dal (linzen) in verschillende vormen, is hier nog een heerlijke manier om het in je dagelijkse dieet op te nemen. Een heerlijke Noord-Indiase dal knoedel die je moet proberen, het heet Dal Farra.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 30 min.

Voorbereiding 5 min.

Kooktijd 25 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Stomer
  • Keukenmixer
  • Kom
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 1 kop rijstmeel/ volkoren meel
  • 1/2 kopje Urad Dal
  • 1/2 kopje Chana Dal
  • 1/2 kop Matar Dal
  • 1 tl Komijnzaad
  • 1/2 tl Kurkuma
  • 1/2 tl Garam Masala
  • 4-5 Teentjes Knoflook
  • 2 groene pepers
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 5-8 Kerrieblaadjes
  • Asafoetida
  • Naar smaak Red Chili Powder
  • Zout naar smaak

Bereiding:

  1. Was en laat chana, urad en matar dal 2-3 uur in een kom weken.
  2. ls je klaar bent, doe je de dal-mix in de mixer. Voeg ook knoflook en pepers toe. Maak een fijne pasta.
  3. Meng zout, rode chilipoeder, haldi, garam masala en komijnzaad door de dalmix en laat dit even staan.
  4. Kneed een zacht deeg met rijstmeel/volkorenmeel, water en wat zout. Maak kleine puri.
  5. Leg de dalmix op een kant van de puri en vouw met de andere kant dicht.
  6. Zet een stomer klaar en stoom de Farra ongeveer 20 minuten.
  7. Als je klaar bent, haal je het van het vuur en houd je het apart.
  8. In een andere pan wat olie verhitten, mosterdzaadjes knetteren, hing, kerrieblaadjes, de gestoomde farra toevoegen en een paar minuten bakken.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Vegan Recept: Dal Farra