Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei

India is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire regionale keukens die veelzijdig en uitgebreid zijn tot in de kern.

Je kunt de onmiddellijke verschuiving van levendige kleuren en smaken zien als we van de ene regio naar de andere gaan, met verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten.

Terwijl Noord-Indiaas eten een samensmelting is van gedurfde kruiden, heeft de Zuid-Indiase keuken een pikant tintje met een vleugje aromatische zaden, kokosolie en nog veel meer. Over de Zuid-Indiase keuken gesproken, deze is gediversifieerd, met voortreffelijke gerechten uit Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Karnataka en Andhra Pradesh.

Van Chettinad-recepten tot Bagara-recepten, Zuid-India staat bekend om zowel niet-vegetarische als vegetarische gerechten. Maar wist je dat het ook een grote verscheidenheid aan eiergerechten heeft?

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld. In dit blog bespreken wij het vierde recept:

Chettinad Ei

Welnu, dit is het moment om een ​​vurige draai te geven aan je gewone eiercurry. Recepten van Chettinad staan ​​bekend om zijn superpittige smaken. Dit recept voor Chettinad eieren is gemaakt met gekookte eieren gesmeerd in een mengsel van kruiden, ui, tomaat en kokosmelk. Hier is het volledige recept voor jou.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 35 min.

Voorbereiding 5 min.

Kooktijd 30 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Koekenpan
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 6 eieren – hardgekookt
  • 3 theelepel korianderpoeder
  • 1 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 gemberpasta
  • 2 theelepel knoflookpasta
  • 2 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel fenegriekzaad
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 5 cm kaneelstokje
  • 3 uien, gemalen
  • 250 gram tomaten, geschild, zonder zaadjes en gemalen
  • 250 ml water
  • 350 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • Gehakte koriander

Bereiding:

  1. Pel de eieren en halveer ze in de lengte.

 

Voor de kruidenpasta:

  1. Maal korianderpoeder, chilipoeder, 1 theelepel venkelzaad, komijn, kurkuma, gember en knoflook samen met 2 eetlepel water.
  2. Verhit olie, bak fenegriek en venkelzaad met de kaneel gedurende 10 seconden.
  3. Roer de ui erdoor. Fruit dit goudbruin.
  4. Voeg de kruidenpasta toe, kook nog 5 minuten en giet er een beetje water bij om aanbranden te voorkomen.
  5. Roer de tomaten erdoor.
  6. Voeg na 3 minuten water toe en laat het 15 minuten sudderen.
  7. Voeg kokosmelk toe en verhit het opnieuw.
  8. Voeg limoensap toe om het aan te scherpen.
  9. Voeg de eieren toe en serveer het warm.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel 5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 4: Chettinad Ei