Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal

India is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire regionale keukens die veelzijdig en uitgebreid zijn tot in de kern.

Je kunt de onmiddellijke verschuiving van levendige kleuren en smaken zien als we van de ene regio naar de andere gaan, met verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten.

Terwijl Noord-Indiaas eten een samensmelting is van gedurfde kruiden, heeft de Zuid-Indiase keuken een pikant tintje met een vleugje aromatische zaden, kokosolie en nog veel meer. Over de Zuid-Indiase keuken gesproken, deze is gediversifieerd, met voortreffelijke gerechten uit Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Karnataka en Andhra Pradesh.

Van Chettinad-recepten tot Bagara-recepten, Zuid-India staat bekend om zowel niet-vegetarische als vegetarische gerechten. Maar wist je dat het ook een grote verscheidenheid aan eiergerechten heeft?

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld. In dit blog bespreken wij het vijfde en laatste recept:

Muttai Aviyal

Aardappelen en gekookte eieren samen gekookt in een pittige tamarinde jus, gekruid met kokos, mosterdzaad, urad dal en kerrieblaadjes. Een populaire ei-delicatesse uit Kerala!

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 50 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 40 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • 2x Koekenpan
  • Kookpan
  • Kom

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 knoflookpeulen
  • 4 groene pepers
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 6 el tamarindepasta
  • 1/4 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel rode chilipoeder
  • 3/4 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel urad dal
  • 5-6 kerrieblaadjes
  • Zout naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in een pan halfgaar met drie eetlepels tamarindepasta in twee kopjes water.
  2. Rooster de kokos, knoflook, komijnzaad, groene pepers en kurkumapoeder.
  3. Maal de geroosterde masala met een scheutje water tot een pasta.
  4. Verhit twee eetlepels olie in een pan, voeg de masalapasta toe en bak dit een minuutje.
  5. Voeg drie eetlepels tamarindepasta toe samen met rode chilipoeder en zout.
  6. Roer alles goed.
  7. Voeg dan de aardappel- en tamarindebouillon toe en kook dit gedurende 10-15 minuten.
  8. Snijd de eieren doormidden en leg ze voorzichtig in de jus.
  9. Dek het af en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  10. Verhit in een andere pan een eetlepel olie met de mosterdzaadjes, urad dal en kerrieblaadjes.
  11. Laat ze enkele seconden knetteren en voeg ze snel toe aan de jus.
  12. Heet opdienen.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel 5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal