Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept: Hutspot Curry

Hutspot Curry

Recept: Hutspot Curry

Een heerlijke twist op de traditionele Nederlandse hutspot, waarbij Indiase specerijen zoals garam masala en kurkuma de hoofdrol spelen. Deze hutspot krijgt een romige touch door kokosmelk en verse koriander. Perfect voor een koude winteravond!

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 50 min.

Voorbereiding 15 min.

Kooktijd 35 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Grote kookpan
  • Kooklepel
  • Aardappelstamper
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

  • Basis ingrediënten:
    • 600 gram aardappelen, geschild en in stukken
    • 300 gram winterwortel, in stukjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • Kruiden en specerijen:
    • 1 eetlepel garam masala
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1 theelepel kurkumapoeder
    • 1 theelepel chilipoeder (optioneel, naar smaak)
    • Zout en peper naar smaak
  • Romige toevoeging:
    • 200 ml kokosmelk (of kookroom voor niet-vegetarische optie)
  • Optioneel:
    • 150 gram blokjes kipfilet (voor niet-vegetarische versie)
  • Garnering:
    • Verse koriander, gehakt

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 390 kcal
  • Eiwitten: 7 g (of 17 g met kip)
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 47 g
  • Vezels: 6 g

 

Bereiding

  1. Aardappelen en wortel koken: Doe de aardappelen en wortel in een grote pan met water en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Giet af en zet apart.
  2. Kruiden fruiten: Verhit een eetlepel olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en bak kort tot het begint te geuren. Voeg dan de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig is.
  3. Kip toevoegen (niet-vegetarische optie): Voeg de blokjes kip toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voor de vegetarische optie sla je deze stap over.
  4. Specerijen toevoegen: Strooi de kurkuma, garam masala en chilipoeder over het uienmengsel en roer goed door. Laat de kruiden kort bakken.
  5. Kokosmelk toevoegen: Schenk de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de aardappelen en wortels toe en stamp het mengsel grof, zodat er nog stukjes in zitten.
  6. Afwerking: Breng op smaak met zout en peper en laat de curry nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Garneer met verse koriander.

 

Geniet van je hartige en verwarmende Hutspot Curry!

Laat de eerste reactie achter

De waardering van www.geenaardappels.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 94 reviews.

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept: Hutspot Curry