Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept: Pompoen Dahl

Recept Pompoen Dahl

Recept: Pompoen Dahl

Een romige linzen-dahl met geroosterde pompoen, op smaak gebracht met Indiase specerijen en kokosmelk. Dit verwarmende gerecht is perfect voor koude dagen en kan eenvoudig vegetarisch worden gemaakt.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 55 min.

Voorbereiding 15 min.

Kooktijd 40 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Grote soeppan of braadpan
  • Bakplaat en bakpapier
  • Mes en snijplank
  • Kooklepel

Ingrediënten

  • Basis ingrediënten:
    • 200 g rode linzen, afgespoeld
    • 400 g pompoen, in blokjes
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
    • 400 ml kokosmelk
    • 500 ml groentebouillon (of kippenbouillon voor niet-vegetarische optie)
    • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • Kruiden en specerijen:
    • 1 tl mosterdzaad
    • 1 tl komijnzaad
    • 1 el kurkumapoeder
    • 1 el garam masala
    • 1/2 tl chilipoeder (optioneel, naar smaak)
    • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel:
    • 150 gram blokjes kipfilet (voor niet-vegetarische versie)
  • Garnering:
    • Verse koriander, gehakt
    • Rode chili vlokken (optioneel)

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 360 kcal (vegetarisch) / 420 kcal (met kip)
  • Eiwitten: 14 g (vegetarisch) / 22 g (met kip)
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 38 g
  • Vezels: 10 g

 

Bereiding

  1. Pompoen roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met olie, zout, en peper, en rooster ze 20-25 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  2. Kruiden fruiten: Verhit in een grote soeppan een eetlepel olie. Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en bak tot ze beginnen te poppen. Voeg de ui, knoflook, en gember toe en bak tot de ui glazig is.
  3. Specerijen toevoegen: Voeg kurkuma, garam masala en chilipoeder toe aan het uienmengsel. Bak kort tot de specerijen geuren.
  4. Dahl maken: Voeg de afgespoelde linzen, tomatenblokjes, kokosmelk, en bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, en laat het 20 minuten zachtjes sudderen tot de linzen gaar zijn.
  5. Kip (niet-vegetarische optie): Voeg de kipfiletblokjes toe aan de dahl in de laatste 10 minuten van het sudderen en laat ze gaar worden.
  6. Pompoen toevoegen: Roer de geroosterde pompoenblokjes voorzichtig door de dahl.
  7. Serveren: Breng de dahl op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en eventueel rode chili vlokken. Serveer met naan of basmatirijst.

 

Geniet van je hartige en verwarmende Hutspot Curry!

Laat de eerste reactie achter

De waardering van www.geenaardappels.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 94 reviews.

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept: Pompoen Dahl