Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 360 kcal (vegetarisch) / 420 kcal (met kip)
- Eiwitten: 14 g (vegetarisch) / 22 g (met kip)
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 38 g
- Vezels: 10 g
Bereiding
- Pompoen roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met olie, zout, en peper, en rooster ze 20-25 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Kruiden fruiten: Verhit in een grote soeppan een eetlepel olie. Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en bak tot ze beginnen te poppen. Voeg de ui, knoflook, en gember toe en bak tot de ui glazig is.
- Specerijen toevoegen: Voeg kurkuma, garam masala en chilipoeder toe aan het uienmengsel. Bak kort tot de specerijen geuren.
- Dahl maken: Voeg de afgespoelde linzen, tomatenblokjes, kokosmelk, en bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, en laat het 20 minuten zachtjes sudderen tot de linzen gaar zijn.
- Kip (niet-vegetarische optie): Voeg de kipfiletblokjes toe aan de dahl in de laatste 10 minuten van het sudderen en laat ze gaar worden.
- Pompoen toevoegen: Roer de geroosterde pompoenblokjes voorzichtig door de dahl.
- Serveren: Breng de dahl op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en eventueel rode chili vlokken. Serveer met naan of basmatirijst.
Geniet van je hartige en verwarmende Hutspot Curry!