Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Recept Zuurkool Aloo Gobi

Recept Zuurkool Aloo Gobi

Recept Zuurkool Aloo Gobi

Een fusiongerecht waarin de pittige en kruidige smaken van Aloo Gobi samensmelten met de frisse zuurheid van zuurkool. Dit gerecht kan vegetarisch worden gegeten of worden aangevuld met kip of paneer.

cooking time preparation food period cookCreated with Sketch.

Totale kooktijd 55 min.

Voorbereiding 15 min.

Kooktijd 40 min.

cooking time preparation food period cookCreated with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Kooklepel
  • Mes en snijplank

Ingrediënten

  • Basis ingrediënten:
    • 500 g aardappelen, in blokjes
    • 1 kleine bloemkool, in roosjes
    • 250 g zuurkool, uitgelekt
    • 1 grote ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
    • 2 eetlepel olie
  • Kruiden en specerijen:
    • 1 theelepel komijnzaad
    • 1 theelepel kurkumapoeder
    • 1 theelepel garam masala
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, naar smaak)
    • Zout en peper naar smaak
  • Extra toevoeging (optioneel):
    • 150 g kipfilet in blokjes (voor niet-vegetarische optie)
    • 150 g paneer (voor een vegetarische eiwitboost)
  • Garnering:
    • Verse korianderblaadjes
    • 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 340 kcal (vegetarisch) / 400 kcal (met kip of paneer)
  • Eiwitten: 8 g (vegetarisch) / 18 g (met kip of paneer)
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 48 g
  • Vezels: 10 g

 

Bereiding

  1. Aardappelen koken: Kook de aardappelblokjes 10 minuten in gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Giet af en zet apart.
  2. Specerijen fruiten: Verhit de olie in een grote pan. Voeg het komijnzaad toe en bak kort tot het begint te geuren. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig is.
  3. Groenten en kruiden toevoegen: Doe de bloemkoolroosjes erbij en bak 5 minuten. Strooi de kurkuma, garam masala, korianderpoeder en chilipoeder erover en roer goed door.
  4. Zuurkool toevoegen: Voeg de uitgelekte zuurkool toe aan de pan en meng het goed met de andere ingrediënten. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  5. Kip of paneer (optioneel): Voor de niet-vegetarische optie, voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Voor de vegetarische versie kun je paneer toevoegen en kort meebakken.
  6. Serveren: Breng het gerecht op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap. Garneer met verse korianderblaadjes en serveer met rijst of naan.

 

Geniet van deze unieke mix van zuur, kruidig en hartig!

Laat de eerste reactie achter

De waardering van www.geenaardappels.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 94 reviews.

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Recept Zuurkool Aloo Gobi