Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 340 kcal (vegetarisch) / 400 kcal (met kip of paneer)
- Eiwitten: 8 g (vegetarisch) / 18 g (met kip of paneer)
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 48 g
- Vezels: 10 g
Bereiding
- Aardappelen koken: Kook de aardappelblokjes 10 minuten in gezouten water tot ze bijna gaar zijn. Giet af en zet apart.
- Specerijen fruiten: Verhit de olie in een grote pan. Voeg het komijnzaad toe en bak kort tot het begint te geuren. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig is.
- Groenten en kruiden toevoegen: Doe de bloemkoolroosjes erbij en bak 5 minuten. Strooi de kurkuma, garam masala, korianderpoeder en chilipoeder erover en roer goed door.
- Zuurkool toevoegen: Voeg de uitgelekte zuurkool toe aan de pan en meng het goed met de andere ingrediënten. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
- Kip of paneer (optioneel): Voor de niet-vegetarische optie, voeg de kip toe en bak tot deze gaar is. Voor de vegetarische versie kun je paneer toevoegen en kort meebakken.
- Serveren: Breng het gerecht op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap. Garneer met verse korianderblaadjes en serveer met rijst of naan.
Geniet van deze unieke mix van zuur, kruidig en hartig!