Bereiding:
- Eerst moet je de kip marineren met zout, 1/2 theelepel rode chilipoeder, gember- en knoflookpasta, kurkuma en wrongel en een uur apart houden.
- Snijd nu de uien in plakjes. Hak ook de korianderblaadjes en pers citroensap in een aparte kom. Plet vervolgens de cashewnoten en kaneel tot poedervorm en houd deze apart.
- Zodra de kip gemarineerd is, verwarm je ghee in een grote wok, bak je uien op een laag vuur tot de ui glazig wordt.
- Voeg nu gemarineerde kip toe in de wok en bak dit tot de kip mals en sappig wordt.
- Verhit ondertussen olie in een andere pan, verhit olie en bak groene pepers, venkelzaad en curryblaadjes.
- Voeg nu deze tadka toe aan de kipwok samen met cashewnotenpoeder, kaneelpoeder, zwarte peper, 1/2 theelepel rode chilipoeder en eventueel zout naar smaak.
- Bak nu de kip even aan. Blijf ongeveer 5 minuten roeren. Voeg op het laatst gehakte korianderblaadjes en citroensap toe.
- Serveer de kip warm met roti of naan en rijst.