Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Tandoori Chicken, glutenvrij en paleo!

Tandoori Chicken, glutenvrij en paleo!

Breng je kipgerecht naar een hoger niveau met dit heerlijke tandoori mengsel; glutenvrij en paleo! Heerlijke smaakvolle kip klaar in 20 minuten! 

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 40 min.

Voorbereiding 15 min.

Kooktijd 25 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Kom
  • Pan

Ingrediënten

Voor de kip

  • 1 kilo kipfilet, vet verwijderd en in kleine porties gesneden
  • 4 koppen kippenbouillon
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen, gesneden
  • Snufje zeezout

 

Voor de tandoori saus

  • 1/2 kop volvette kokosmelk (kan worden vervangen door Griekse yoghurt)
  • theelepel zeezout
  • theelepel gerookte paprika
  • theelepel cayenne peper (optioneel maar zeer aangeraden)
  • theelepel komijn
  • theelepel kurkuma
  • theelepel zwarte peper

Bereiding van de tandoori saus

  1. Mix alle kruiden in een grote schaal en voeg de kokosmelk (of Griekse yoghurt) toe, mix het geheel goed. Je kunt de hoeveelheid kruiden naar smaak veranderen (voor een echt pittige saus gebruik je extra cayennepeper en gerookte paprika).

 

Bereiding van de kip

  1. Vul een grote pan met de kippenbouillon en voeg de knoflook, ui en zout toe. Breng het geheel aan de kook.
  2. Wanneer het water kookt de kipfilet toevoegen en na 2 minuten koken het vuur op laag zetten. Laat het 12-15 minuten sudderen tot de kip gaar is en niet langer roze van kleur. Verwijder van het vuur en laat de kip uitlekken en afkoelen.
  3. Wanneer de kip is afgekoeld kan deze terug in de pan en met gebruik van 2 vorken uit elkaar worden getrokken, voeg vervolgens de tandoori saus toe. Heet serveren!

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Tandoori Chicken, glutenvrij en paleo!