Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten (3)

Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten

Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten (3)

Je kunt doorgaan met het eten van deze gezonde gestoomde gerechten terwijl je jouw dieet voor gewichtsverlies volgt.

Velen van ons beschouwen een dieet voor gewichtsverlies als flauw, smaakloos en overwegend gekookt. Deze zorgen komen voort uit mythen die suggereren dat je volledig afhankelijk bent van rauwe groenten als je wilt afvallen. Of dat je iets lekkers moet opgeven, vooral je favoriete etenswaren zoals noedels en pizza.

Hoewel het aangeraden is om de inname van vetmestende of koolhydraatrijke gerechten te reguleren, hoef je niet alles waar je van houdt helemaal op te geven. Met de juiste keuzes en enkele veranderingen in het dieet, kun je zelfs doorgaan met het eten van veel Indiase snacks en gerechten terwijl je met succes je reis naar gewichtsverlies voltooit.

Gestoomde gerechten zoals dhokla en idli zijn enkele van de eerste namen die in ons opkomen als we streven naar een schuldvrije verwennerij. Wij voegen in dit vierluik nog 4 andere gestoomde gerechten uit India toe, die gezond en lekker zijn en misschien wel passen in jouw dieet voor gewichtsverlies.

 

Deel 3: Siddu.

Siddu is een klassiek Himachali gestoomd broodje dat traditioneel maida, gist, ghee en zout bevat voor het bereiden van het brooddeeg; je kunt de maida echter vervangen door atta om het een beetje gezonder te maken. Siddu is gevuld met verschillende zoete of hartige vullingen en kan worden genoten als ontbijt of als snack in de avond.

Dit hete en dampende, geruststellende broodje kan het beste worden gecombineerd met een kopje masala-thee.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 140 min.

Voorbereiding 120 min.

Kooktijd 20 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

4 personen

Benodigheden

  • Kom (2x)
  • Stomer
  • Keukenmixer

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 500 gram atta/maida
  • 1,5 theelepel gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1-2 eetlepels ghee
  • Wat lauw water

 

Voor de vulling

  • Half kopje maanzaad (geweekt)
  • Halve kop walnoot (geweekt)
  • Half kopje amandelen (geweekt)
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 2 eetlepels geroosterde komijn-korianderpoeder
  • Zout naar smaak
  • Een snufje kurkumapoeder
  • Wat vers gehakte munt- en korianderblaadjes

Bereiding:

  1. Neem atta/maida, gist, zout, suiker en ghee in een kom en meng ze door elkaar. Voeg er nu lauw water aan toe en kneed er zacht deeg mee. Giet niet al het water in één keer.
  2. Borstel wat ghee over het deeg en dek het af met een natte doek. Laat het 1,5 tot 2 uur rusten. Je kunt plantaardige olie gebruiken in plaats van ghee; ghee voegt echter smaak toe aan siddu.
  3. Terwijl het deeg rust, kun je beginnen met het voorbereiden van de vulling voor siddu. Maal maanzaad, walnoten en amandelen afzonderlijk tot gladde pasta’s.
  4. Giet de pasta’s in een mengkom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles door elkaar en de vulling voor siddu is klaar.
  5. Zet na 1,5 tot 2 uur (als het deeg luchtig genoeg is) de stomer/momo-maker klaar om de broodjes te stomen. Borstel wat ghee op de stomer, zodat de broodjes niet aan de bodem blijven plakken.
  6. Maak nu kleine rondjes van het deeg en voeg vulling toe in het midden (net zoals je doet bij het maken van gevulde paratha). Je kunt het ook een gujia-achtige vorm geven als je wilt.
  7. Stoom de broodjes 15-20 minuten en je hete en lekkere siddhu is klaar om geserveerd te worden.Serveer het warm met een flinke hoeveelheid ghee erop en wat chutney/ketchup ernaast.

Eet smakelijk!

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten (3)