Bereiding:
- Neem atta/maida, gist, zout, suiker en ghee in een kom en meng ze door elkaar. Voeg er nu lauw water aan toe en kneed er zacht deeg mee. Giet niet al het water in één keer.
- Borstel wat ghee over het deeg en dek het af met een natte doek. Laat het 1,5 tot 2 uur rusten. Je kunt plantaardige olie gebruiken in plaats van ghee; ghee voegt echter smaak toe aan siddu.
- Terwijl het deeg rust, kun je beginnen met het voorbereiden van de vulling voor siddu. Maal maanzaad, walnoten en amandelen afzonderlijk tot gladde pasta’s.
- Giet de pasta’s in een mengkom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles door elkaar en de vulling voor siddu is klaar.
- Zet na 1,5 tot 2 uur (als het deeg luchtig genoeg is) de stomer/momo-maker klaar om de broodjes te stomen. Borstel wat ghee op de stomer, zodat de broodjes niet aan de bodem blijven plakken.
- Maak nu kleine rondjes van het deeg en voeg vulling toe in het midden (net zoals je doet bij het maken van gevulde paratha). Je kunt het ook een gujia-achtige vorm geven als je wilt.
- Stoom de broodjes 15-20 minuten en je hete en lekkere siddhu is klaar om geserveerd te worden.Serveer het warm met een flinke hoeveelheid ghee erop en wat chutney/ketchup ernaast.
Eet smakelijk!