Bereiding:
- Week de rijst en afgeplatte rijst een uur.
- Maak er na een uur een gladde pasta van en voeg er ½ theelepel zout aan toe.
- Neem nu voor de vulling in een kom gedroogde kokosnoot, jaggery en kardemom en meng dit goed.
- Pak de kurkumablaadjes en was ze goed, dep ze droog met een handdoek voor gebruik.
- Neem een blaadje en verdeel het rijstbeslag gelijkmatig van boven naar beneden.
- Voeg nu halverwege het blad een handvol kokosmengsel toe. Vouw het blad dicht en gebruik een beetje rijstmengsel om het dicht te maken.
- Herhaal dit proces totdat alle bladeren zijn gevuld.
- Breng nu in een grote pan 1 kopje water aan de kook.
- Bovenop deze plaats de steamer of de stoomplaat die je gebruikt.
- Leg een grote mousseline doek op de steamer en voeg dan de gevulde bladeren een voor een toe.
- Bedek de bladeren met de resterende mousseline doek en laat dit ongeveer 20 minuten stomen.
- Zodra het klaar is, worden de bladeren bruin en droog.
- Haal het van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen voordat je het consumeert.
Eet smakelijk!