Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten (4)

Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten

Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten (4)

Je kunt doorgaan met het eten van deze gezonde gestoomde gerechten terwijl je jouw dieet voor gewichtsverlies volgt.

Velen van ons beschouwen een dieet voor gewichtsverlies als flauw, smaakloos en overwegend gekookt. Deze zorgen komen voort uit mythen die suggereren dat je volledig afhankelijk bent van rauwe groenten als je wilt afvallen. Of dat je iets lekkers moet opgeven, vooral je favoriete etenswaren zoals noedels en pizza.

Hoewel het aangeraden is om de inname van vetmestende of koolhydraatrijke gerechten te reguleren, hoef je niet alles waar je van houdt helemaal op te geven. Met de juiste keuzes en enkele veranderingen in het dieet, kun je zelfs doorgaan met het eten van veel Indiase snacks en gerechten terwijl je met succes je reis naar gewichtsverlies voltooit.

Gestoomde gerechten zoals dhokla en idli zijn enkele van de eerste namen die in ons opkomen als we streven naar een schuldvrije verwennerij. Wij voegen in dit vierluik nog 4 andere gestoomde gerechten uit India toe, die gezond en lekker zijn en misschien wel passen in jouw dieet voor gewichtsverlies.

 

4. Patholi

Patholi is een gestoomd zoet gerecht dat wordt gemaakt tijdens festivals in Mangalore en de aangrenzende gebieden. Kurkumablad is een must-have in je voorraadkast als je authentieke patholi probeert te maken. En, net als haldi-poeder, voegt het blad ook verschillende gezondheid bevorderende eigenschappen toe aan het recept.

Het wordt gemaakt door een zoete pasta gemaakt van rijst, gedroogde kokosnoot, rietsuiker en kardemompoeder op het blad te smeren.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 50 min.

Voorbereiding 20 min.

Kooktijd 30 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Kom (2x)
  • Kookpan
  • Stomer
  • Mousseline doek

Ingrediënten

  • 4-6 groot kurkumablad
  • 1 kopje dosa rijst geweekt
  • Handvol afgeplatte rijst
  • 1 kopje gedroogde kokos
  • 1/2 kopje jaggery
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1/2 theelepel zout

Bereiding:

  1. Week de rijst en afgeplatte rijst een uur.
  2. Maak er na een uur een gladde pasta van en voeg er ½ theelepel zout aan toe.
  3. Neem nu voor de vulling in een kom gedroogde kokosnoot, jaggery en kardemom en meng dit goed.
  4. Pak de kurkumablaadjes en was ze goed, dep ze droog met een handdoek voor gebruik.
  5. Neem een blaadje en verdeel het rijstbeslag gelijkmatig van boven naar beneden.
  6. Voeg nu halverwege het blad een handvol kokosmengsel toe. Vouw het blad dicht en gebruik een beetje rijstmengsel om het dicht te maken.
  7. Herhaal dit proces totdat alle bladeren zijn gevuld.
  8. Breng nu in een grote pan 1 kopje water aan de kook.
  9. Bovenop deze plaats de steamer of de stoomplaat die je gebruikt.
  10. Leg een grote mousseline doek op de steamer en voeg dan de gevulde bladeren een voor een toe.
  11. Bedek de bladeren met de resterende mousseline doek en laat dit ongeveer 20 minuten stomen.
  12. Zodra het klaar is, worden de bladeren bruin en droog.
  13. Haal het van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen voordat je het consumeert.

 

Eet smakelijk!

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Gewichtsverlies Door Gestoomde Indiase Recepten (4)