Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Gewichtsverlies door gestoomde Indiase recepten

Gewichtsverlies door gestoomde Indiase recepten

Gewichtsverlies door gestoomde Indiase recepten

Je kunt doorgaan met het eten van deze gezonde gestoomde gerechten terwijl je jouw dieet voor gewichtsverlies volgt.

Velen van ons beschouwen een dieet voor gewichtsverlies als flauw, smaakloos en overwegend gekookt. Deze zorgen komen voort uit mythen die suggereren dat je volledig afhankelijk bent van rauwe groenten als je wilt afvallen. Of dat je iets lekkers moet opgeven, vooral je favoriete etenswaren zoals noedels en pizza.

Hoewel het aangeraden is om de inname van vetmestende of koolhydraatrijke gerechten te reguleren, hoef je niet alles waar je van houdt helemaal op te geven. Met de juiste keuzes en enkele veranderingen in het dieet, kun je zelfs doorgaan met het eten van veel Indiase snacks en gerechten terwijl je met succes je reis naar gewichtsverlies voltooit.

Gestoomde gerechten zoals dhokla en idli zijn enkele van de eerste namen die in ons opkomen als we streven naar een schuldvrije verwennerij. Wij voegen in dit vierluik nog 4 andere gestoomde gerechten uit India toe, die gezond en lekker zijn en misschien wel passen in jouw dieet voor gewichtsverlies.

Deel 1. Idli: (meest bekende)

In tegenstelling tot de meeste van onze Indiase snacks, worden deze idlis niet gebakken in vette olie of ingesmeerd met boter. Omdat het vetgehalte in idli zo lager is, is de calorie-inname ook relatief laag. Dit maakt idli een beter alternatief dan gefrituurde pakodas of samosa’s. Afgezien hiervan, omdat idli gefermenteerd is, is het licht verteerbaar. Het eten van gefermenteerd voedsel zorgt voor een betere afbraak van mineralen en vitamines in ons lichaam, wat helpt bij de spijsvertering.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 50 min.

Voorbereiding 10 min.

Kooktijd 40 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

6 personen

Benodigheden

  • Stomer
  • Keukenmixer
  • Kom

Ingrediënten

  • 3 kopjes rijst – bij voorkeur voorgekookt
  • 1 kopje gespleten en gepelde dhuli urad
  • 2 theelepels zout

Bereiding:

  1. Week de rijst en linzen apart gedurende 5-6 uur in water.
  2. Maal de linzen tot een fijne gladde pasta en de rijst een beetje grof (genoeg om een textuur te voelen, zoals fijn zand).
  3. Meng de twee gemalen ingrediënten met zout en voldoende water om een beslag van druppelende consistentie te vormen.
  4. Laat afgedekt, op een warme plaats, een nacht fermenteren tot een sponsachtig beslag.
  5. Stoom in een idli-stomer en serveer de idli heet.

 

Tip: wil je nog sneller en eenvoudiger idli klaarmaken? Neem dan de Instant Idli Mix van Chakra.

 

Bron: food.ndtv.com

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Gewichtsverlies door gestoomde Indiase recepten