Indicatie voedingswaarden per portie
Energie: 1347,2 kJ / 322 Kcal
Eiwit: 11 g
Koolhydraten: 47 g
Waarvan suikers: 2 g
Vet: 10 g
Waarvan verzadigd: 5 g
Vezels: 11 g
Natrium: 65 mg
Zout: 0,16 g
Bereiding
- Spoel rijst en dhal een paar keer af en laat het water weglopen.
- Voeg 750 ml water en ½ theelepel zout toe aan de kookpan en kook de moong dhal en rijst tezamen in de pan totdat dit mooi zacht en papperig wordt.
- Voeg ghee toe aan de koekenpan.
- Bak de gespleten cashewnoten goudbruin en leg ze op een bord.
- Voeg nu komijnzaad en gemalen peper toe aan de koekenpan.
- Als ze sputteren, voeg dan gember, kerrieblaadjes en groene chili toe (optioneel).
- Fruit dit goed totdat het aroma goed vrijkomt en voeg de asafoetida en kurkuma toe.
- Voeg dit toe aan de gekookte rijst en moong dhal.
- Mix alles door elkaar en laat dit nog 1 tot 2 minuten sudderen, zodat alle smaken worden geabsorbeerd.
- Serveer de pongal heet met kokosnoot chutney of sambar.
Tips
- Toch nog te veel werk? Neem dan onze Pongal Mix. Verwarm dit in water en de Pongal is klaar!
- Je kunt variëren met de verhouding tussen de moong dhal en de rijst voor een andere structuur.
- Gebruik geen basmati rijst maar een kortkorrelige rijst.
- Varieer met de hoeveelheid water om de textuur te krijgen die jij wenst.