Een heerlijk en voedzaam ontbijt gemaakt van geroosterd grof griesmeel aangevuld met diverse kruiden en specerijen. Groenten worden naar smaak toegevoegd. Klaar binnen 10 minuten!
Of je nu vrijgezel, student of een nieuwkomer bent op het gebied van koken, dan zal dit gerecht je zeker bevallen: met weinig moeite zet je een gezond en smakelijk gerecht op tafel.
Upma is een zeer populair ontbijt door geheel India. Van origine is het een Zuid- Indiaas ontbijt maar in de loop van de jaren is het opgenomen als een standaard ontbijt voor heel India. Omdat elke kok zijn eigen draai kan geven aan de Upma is geen Upma hetzelfde.
Onderstaand recept is op basis van de Rava Upma Mix van Aachi, waarbij de samenstelling in kruiden het authentieke recept benaderd.
Indicatie voedingswaarden per portie
Energie: 615,95 kJ / 147,22 Kcal
Eiwit: 5,19 g
Koolhydraten: 25,96 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 2,51 g
Waarvan verzadigd: 0,97 g
Vezels: 1,97 g
Natrium: 467,73 mg
Zout: 1,17 g
Bereiding
- Breng het water in de pan aan de kook.
- Voeg 2 eetlepels olie en de Rava Upma mix toe.
- Laat het circa 5 minuten sudderen.
- Voeg de groenten toe en laat dit nog een paar minuten meekoken.
- Garneer de Rava Upma met korianderbladeren.
- Serveer de hete Rava Upma in een pan met een kop thokku aan de zijkant.
Tip
- Om Kichidi te maken voeg je voor stap 2 gekookte wortelen, erwten en bloemkool toe met een snufje kurkumapoeder. De bereiding duurt dan net een paar minuten langer.