Maak heerlijke Noord-Indiase ontbijtmaaltijden in minder dan 30 minuten
Hoewel deze recepten snel en gemakkelijk zijn, zijn ze ook vullend en gezond, met ingrediënten als groenten, eieren en havermout.
Op de meeste dagen leven we ons leven gehaast. We zijn altijd bezig met werk of activiteiten, veelal multitasken we om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. In zo’n routine kan koken en eten een omslachtige taak worden, zeker wanneer andere geplande activiteiten al onze tijd opslokken.
De ochtenden kunnen bijzonder hectisch zijn en zelfs thuiswerken vermindert niet de tijdsdruk waarmee we elke ochtend in de keuken te maken hebben.
’s Ochtends willen we iets vullends en smakelijks bereiden, maar vaak verzanden we in de tijd die nodig is om uitgebreide ontbijtschotels klaar te maken. Maar we hebben een paar tips.
In dit vijfluik bespreken wij de komende weken enkele Noord-Indiase recepten waarvoor wij minder dan 30 minuten nodig hebben om te bereiden. Ze vullen niet alleen, maar smaken ook heerlijk aan de ontbijttafel.
In dit eerste deel maken wij Sooji Besan Cheela
Dit snelle en gemakkelijke recept vereist sooji (griesmeel), besan (kikkererwtenmeel), wrongel, uien, tomaten en pepers. Maak het beslag, bak het als dunne pannenkoeken en we hebben een heerlijk, gezond en licht ontbijt klaar in enkele minuten. Serveer het warm en met je favoriete chutney.