Bereiding:
- Stoom alle groenten en houd deze apart.
- Verhit olie in een pan met dikke bodem of een wok.
- Voeg de mosterdzaadjes toe en laat het knetteren en voeg dan de kerrieblaadjes en de hele rode peper toe.
- Voeg nu uien en groene pepers toe en bak dit op een middelhoog vuur tot ze lichtbruin van kleur zijn.
- Als de uien zacht zijn, voeg je de tomaten, havermout, kurkumapoeder, gestoomde groenten, gekookte kabuli chana, geroosterde pinda’s, zout en suiker toe.
- Roer de ingrediënten voorzichtig in de pan om tot alle ingrediënten samenkomen.
- Zet het vuur laag en laat de poha samen met de groenten in de stoom koken. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.
- Zet in dit stadium het vuur uit en roer het sap van een citroen erdoor en voeg de korianderblaadjes toe.
- Controleer het zout en de smaakmakers en pas ze aan uw smaak aan en garneer met granaatappelparels.
Bron:
NDTV Food Desk