Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Snelle Ontbijtrecepten deel 4

Snelle Ontbijtrecepten deel 4

Snelle Ontbijtrecepten deel 4

Maak heerlijke Noord-Indiase ontbijtmaaltijden in minder dan 30 minuten

Hoewel deze recepten snel en gemakkelijk zijn, zijn ze ook vullend en gezond, met ingrediënten als groenten, eieren en havermout.

Op de meeste dagen leven we ons leven gehaast. We zijn altijd bezig met werk of activiteiten, veelal multitasken we om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. In zo’n routine kan koken en eten een omslachtige taak worden, zeker wanneer andere geplande activiteiten al onze tijd opslokken.

De ochtenden kunnen bijzonder hectisch zijn en zelfs thuiswerken vermindert niet de tijdsdruk waarmee we elke ochtend in de keuken te maken hebben.

’s Ochtends willen we iets vullends en smakelijks bereiden, maar vaak verzanden we in de tijd die nodig is om uitgebreide ontbijtschotels klaar te maken. Maar we hebben een paar tips.

In dit vijfluik bespreken wij de komende weken enkele Noord-Indiase recepten waarvoor wij minder dan 30 minuten nodig hebben om te bereiden. Ze vullen niet alleen, maar smaken ook heerlijk aan de ontbijttafel.

In dit vierde deel maken wij Pakora Brood

Deze verrukkelijke snack kan zorgen voor een perfect ontbijt. Het is knapperig aan de buitenkant en smaakt hemels aan de binnenkant met aardappelvulling en kruiden. Het heeft een pittige smaak die je zeker zal doen watertanden. Geniet van deze gebakken lekkernijen met groene chutney of tomatensaus en maak van je ontbijt een onvergetelijke maaltijd.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 30 min.

Voorbereiding 20 min.

Kooktijd 10 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Kom
  • Diepe koekenpan of Wok

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel kerrieblaadjes
  • 1 1/4 theelepel heeng
  • 2 groene pepers
  • 1 theelepel gemberpaste
  • 1 aardappel, gekookt
  • 3 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1 1/2 theelepel rode chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala poeder
  • 1 theelepel korianderblad
  • 1 kopje kikkererwtenmeel
  • 2 theelepel rode chilipoeder
  • 2 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel ajwain
  • 1/4 kopje rijstmeel
  • 2 paneer plakjes

Bereiding:

  1. Neem een ​​pan en verhit er olie in.
  2. Voeg mosterdzaad, kerrieblaadjes en hing toe. Roer dit een beetje.
  3. Voeg groene pepers en gemberpaste toe en meng dit goed.
  4. Doe de gekookte aardappel in de pan en voeg zout, kurkumapoeder, rode chilipoeder, garam masalapoeder en korianderblaadjes toe.
  5. Meng alles goed in de pan om een ​​dikke vulling te maken.
  6. Neem een ​​kom, voeg kikkererwtenmeel, rode chilipoeder, zout, kurkumapoeder, ajwain, rijstmeel en wat water toe.
  7. Roer het grondig om een ​​vloeibare dip te maken.
  8. Neem paneer en strooi er wat zout en rode chilipoeder over.
  9. Neem sneetjes brood en verdeel de aardappelvulling en paneer ertussen.
  10. Snijd de sneetjes brood in twee.
  11. Dip de brood plakjes in de vloeibare dip en laat het volledig inweken.
  12. Frituur het in hete olie.
  13. Serveer het warm met groene pepers en tomatenketchup.

 

Bron:
NDTV Food Desk

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt

Beoordeel Snelle Ontbijtrecepten deel 4