Door de feestdagen hebben de bezorgdiensten het drukker dan normaal en kan de levertijd wat langer zijn dan dat u gewend bent.

Vegan Recept: Rajma

Vegan Recept: Rajma

Vegan Recept: Rajma

Het lijkt een lastig vooruitzicht om Indiase recepten te vinden die honderd procent plantaardig zijn – we hebben de neiging om onze kip en zuivel lekker te vinden.

Maar er is een hele schat aan fantastische recepten die volledig veganistisch zijn zonder een vreemde Indo-westerse draai.

Geserveerd met rijst, is rajma volledig veganistisch als je het kleine beetje verse room eruit haalt dat je normaal gesproken zou gebruiken om te garneren.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

Totale kooktijd 25 min.

Voorbereiding 5 min.

Kooktijd 20 min.

cooking time preparation food period cook Created with Sketch.

2 personen

Benodigheden

  • Braadpan

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte verse gemberwortel
  • 1 kopje rode kidneybonen (een nacht geweekt en uitgelekt)
  • 1 theelepel peper
  • Zout naar smaak
  • 6 takjes koriander, fijngehakt
  • 2 theelepels amandelolie

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Verlaag het vuur tot medium-laag.
  3. Voeg de uien toe en kook deze tot ze zacht en doorschijnend zijn gedurende ongeveer drie minuten.
  4. Roer de tomaten erdoor en kook ze ongeveer vijf minuten tot ze bijna droog zijn.
  5. Roer knoflook en gember erdoor en laat het drie minuten koken.
  6. Voeg kidneybonen, peper en zout toe.
  7. Roer langzaam water in de pan, 1 tot 2 eetlepels per keer, totdat je jus de gewenste consistentie heeft bereikt.
  8. Garneer met koriander en overgiet royaal over een bord gestoomde rijst.

Laat de eerste reactie achter

Selecteer een Afleverpunt