Voorbereiding:
- Spoel sabundana een paar keer in het water totdat het water er helder uitkomt.
- Een nacht in water weken of minimaal 5-6 uur (hoe langer, hoe beter).
- Na het weken laten uitlekken met behulp van een vergiet.
- Snij de aardappel in blokjes.
- Hak groene pepers en kerrieblaadjes en zet deze apart.
Bereiding:
- Verhit olie in de koekenpan tot hij heet is, voeg dan mosterdzaad toe en laat ze sputteren.
- Voeg komijnzaad toe en laat een paar seconden sissen.
- Voeg vervolgens de aardappelen toe en kook ongeveer drie minuten tot de aardappelen goudbruin zijn.
- Voeg rauwe pinda’s toe en kook nog 2-3 minuten.
- Meng gehakte groene pepers, kerrieblaadjes en kook nog een minuut, en voeg dan de sabudana toe.
- Voeg zout en chilipoeder toe en kook nog een paar minuten tot de sabudana doorschijnend wordt.
- Haal van het vuur en garneer het met koriander.
- Deze veganistische khichdi is gereed!